DP World hanteert 7-dagenregel voor levering containers

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

DP World bepaalt dat exportcontainers maximum zeven kalenderdagen voor de verwachte aankomst van ‘hun’ schip op de terminal mogen worden afgeleverd. Het bedrijf doet dat in de strijd tegen de congestie op de terminal.

Het blijft erg druk op de Antwerpse containerterminal van DP World aan Kaai 1700. Daarom stelt DP World nu een limiet in voor de aflevering van containers voor export. Die mogen sinds 1 maart maximaal zeven kalenderdagen voor de ‘estimated time of arrival’ (eta) van het schip dat de container meeneemt, op de terminal worden afgeleverd.

Cargo opening

De ‘cargo opening’-termijn van zeven dagen schuift mee op naargelang de eta van het schip verschuift. De cargo opening is van toepassing op het moment dat de TAS-aanmeldingscode (Truck Appointment System) voor de container wordt aangemaakt. Schuift de eta na dat punt terug, dan heeft dat geen invloed op het lossen op de terminal, op voorwaarde dat de gemaakte TAS-afspraak niet wordt gewijzigd. De maatregelen gelden tot nader order voor alle modi waarlangs containers voor export worden aangeleverd op de terminal. De meest recente info over de cargo opening is voor klanten beschikbaar op het online E-world-portaal van DP World.

Michiel Leen