Geluidsmeter op kaai AET voor traceren lawaaihinder

Nieuws, Scheepvaart
Julie Desmet

AET is bereid om een geluidsmeter op zijn site te plaatsen. Dat vertelt CEO Yves De Larivière nadat hij gisteren in dialoog is gegaan met Kieldrechtenaar Pascal Trouvé. Die wees AET met de vinger als bron van de geluidsoverlast in de Waaslandhaven.

CEO van Antwerp Euroterminal, Yves De Larivière, nam het initiatief om in dialoog te gaan nadat Trouvé op woensdag 15 april een onlinepetitie startte tegen de nachtelijke geluidhinder aan het Verrebroekdok. De klacht was tot op dat moment bij AET niet bekend

Op zoek naar bron

“We hebben een constructief gesprek gehad”, zegt CEO van Antwerp Euroterminal Yves De Larivière. “We zullen actief meewerken om de bron en de oorzaak van het lawaai op te sporen. Ik neem vandaag nog contact op met de milieudienst van Beveren om een geluidsmeter op onze kaai te plaatsen.”

“Dhr. Trouvé heeft ook een geluidsfragment naar ons gestuurd. We zullen het samen met onze technici beluisteren en bekijken of het lawaai van een van onze schepen komt”, gaat De Larivière verder. “Ik denk dat de windrichting daarbij ook wel een belangrijke rol zal spelen.”

Positief gesprek

Pascal Trouvé blikt evenzeer tevreden terug. “Het was een positief geprek. Dhr. De Larivière was heel bereidwillig om mee te werken. Hij meent wel dat het geluid niet van scheepsmotoren of stroomgeneratoren komt. Ik heb daarom ook een opname gemaakt van het lawaai zowel binnen- als buitenshuis dat de ingenieurs van AET zullen bestuderen.”

“Op korte termijn is er dus nog geen oplossing”, gaat Trouvé voort. “Ik wil nu vooral eerst de resulaten van de metingen afwachten. Ik vind het vooral jammer dat er geen initiatief is gekomen van de milieudienst van Beveren.”

Julie Desmet

Geluidsmeter op kaai AET voor traceren lawaaihinder – Flows

Geluidsmeter op kaai AET voor traceren lawaaihinder

Nieuws, Scheepvaart
Julie Desmet

AET is bereid om een geluidsmeter op zijn site te plaatsen. Dat vertelt CEO Yves De Larivière nadat hij gisteren in dialoog is gegaan met Kieldrechtenaar Pascal Trouvé. Die wees AET met de vinger als bron van de geluidsoverlast in de Waaslandhaven.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login