A.P. Moller-Maersk schroeft winstprognose op met 10%

Nieuws, Scheepvaart
Koen Heinen

Met zijn vorige prognose mikte de scheepvaartgroep nog op een ebitda (winst voor aftrek van interest, belastingen, afschrijvingen en waardevermindering) van 5 miljard dollar voor heel het jaar. De verwachtingen worden naar boven toe bijgesteld op basis van de betere dan verwachte resultaten van de divisie ‘Ocean’ in het derde kwartaal, niettegenstaande een wereldwijde groeivertraging van de vraag en lagere vrachttarieven. Als reden voor de ‘betere dan verwachte resultaten’ verwijst de groep naar een sterke betrouwbaarheid en naar het capaciteitsmanagement, in combinatie met lagere brandstofprijzen en aanhoudende margeverbeteringen in de divisie Terminal & Towage. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Onderwijs 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
A.P. Moller-Maersk schroeft winstprognose op met 10% – Flows

A.P. Moller-Maersk schroeft winstprognose op met 10%

Nieuws, Scheepvaart
Koen Heinen

Met zijn vorige prognose mikte de scheepvaartgroep nog op een ebitda (winst voor aftrek van interest, belastingen, afschrijvingen en waardevermindering) van 5 miljard dollar voor heel het jaar. De verwachtingen worden naar boven toe bijgesteld op basis van de betere dan verwachte resultaten van de divisie ‘Ocean’ in het derde kwartaal, niettegenstaande een wereldwijde groeivertraging van de vraag en lagere vrachttarieven. Als reden voor de ‘betere dan verwachte resultaten’ verwijst de groep naar een sterke betrouwbaarheid en naar het capaciteitsmanagement, in combinatie met lagere brandstofprijzen en aanhoudende margeverbeteringen in de divisie Terminal & Towage. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login