Eerste MSC-schip in Vlissingen komt woensdag aan bij Kloosterboer

Nieuws, Scheepvaart
Adrie Boxmeer

De bekendmaking van de terminal waar het schip aankomt in Vlissingen volgt op een bericht in Flows van 27 augustus. Daarin werd al melding gemaakt dat MSC in zijn Angola Express Service nu ook Vlissingen zou opnemen. “Met de toevoeging van Vlissingen op de route van de Angola Express Service van MSC staat North Sea Port in verbinding met Senegal, Guinee en Ivoorkust alsook met het netwerk van alle overige wereldwijde lijndiensten van MSC”, aldus Jan van der Graaf, Reefer General Manager van MSC in een persbericht van North Sea Port. De schepen in de Angola Express Service varen van Sint-Petersburg via Antwerpen over Vlissingen naar Le Havre, Sines, Las Palmas, Dakar, Conakry, San Pedro en Lome tot in Luanda. 

Deepsea-containervervoer

Voor North Sea Port is het na CMA CGM de tweede containerdienst richting West-Afrika die Vlissingen aandoet. “De komst van MSC bewijst opnieuw dat North Sea Port voor de containersector een rol kan spelen wat betreft deepsea-containervervoer,” aldus Daan Schalck, CEO van North Sea Port in het persbericht.

Adrie Boxmeer