Yang Ming start directe dienst uit Antwerpen naar Turkije

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

Yang Ming werkt tussen Noord-Europa en het Middellandse Zeegebied al samen met Cosco Shipping Lines in een wekelijkse dienst naar Marokko en de Eastmed. Het gaat om de NET2 of NEX-dienst, waarvan Evergreen de derde operationele partner is.

Voor de rechtstreekse bediening van Turkije gaat Yang Ming nu ook in zee met Cosco en diens partners OOCL en Hapag-Lloyd. De Taiwanese rederij zal de nieuwe verbinding aanbieden onder de naam North Europe Turkey Express (NET), wat overigens dezelfde merknaam is die Cosco en OOCL gebruiken.

Het eerste schip waarop Yang Ming zal bijladen, is de door Cosco gecharterde ‘Heron Hunter’ van 4.255 teu, die op 13 oktober in Felixstowe zal beginnen laden en op 17 oktober in Antwerpen bij Antwerp Gateway verwacht wordt.

Nieuwe rotatie

De ‘Heron Hunter’ is ook het eerste schip dat vanaf dan een lichtjes gewijzigd vaarschema volgt. Vanaf oktober zal de lijndienst op de terugweg van Turkije naar Felixstowe niet langer de Italiaanse haven Salerno aanlopen, zodat er in het vaarschema ruimte vrijkomt voor een nieuwe aanloop in Aliaga (Nemrut Bay).

De laadhavens van de NET-dienst in Noord-Europa blijven achtereenvolgens Felixstowe, Hamburg en Antwerpen. De nieuwe rotatie in het Middellandse Zeegebied wordt: Piraeus, Istanbul (Kumport), Gebze (Yilport), Izmir en Aliaga.

Stefan Verberckmoes