Politie Antwerpen bezegelt samenwerking met Singapore in Havenhuis

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Tijdens een officieel bezoek ondertekenden de Antwerpse en Singaporese politie een memorandum of understanding (MoU) in het Antwerpse havenhuis. Korpschef Serge Muyters en deputy commissioner See (korpsleiding van de Singapore Police Force) waren aanwezig bij de bezegeling van de verdere samenwerking tussen de twee politiediensten. De beide korpsen zullen best practices uitwisselen. Zo had bijvoorbeeld het fietsteam van de Antwerpse politie de bijzondere aandacht van de Singaporese delegatie. 

Expertise uitwisselen 

“De voorbije jaren werd er hard gewerkt aan een constructieve samenwerking met de politie van Singapore”, deelt de Antwerpse politie mee. “Ons korps had de unieke kans om verschillende technieken, expertises en ervaringen uit te wisselen met de Singapore Police Force. Zowel in Antwerpen als in Singapore zelf werd het wederzijdse vertrouwen aangesterkt met een bijzonder waardevol project als resultaat.”

Korpschef Serge Muyters: “De efficiëntie van de Singapore Police Force trok al jaren geleden mijn aandacht tijdens een persoonlijk bezoek aan Singapore. Ik ben vereerd dat dit nu resulteert in een officieel samenwerkingsverband via de MoU die we vandaag samen hebben ondertekend. In een wereld vol verandering en globalisering is internationale samenwerking, ook voor de lokale politie, noodzakelijk om goed voorbereid te zijn op alle toekomstige uitdagingen.”

De Antwerpse politie bouwde in het verleden al samenwerkingsverbanden uit met de NYPD en de Baskische politie Ertzaintza.

Michiel Leen