Manuport Logistics biedt deur/deur-oplossingen aan naar Afrika

Nieuws, Scheepvaart
Koen Heinen

R-Logistic is een onderdeel van R-Logitech dat sinds juni hoofdaandeelhouder is van Euroports en dus ook Manuport Logistics. R-Logitech is dan weer een dochteronderneming van het conglomeraat Monaco Resources Group.

Via de overname krijgt MPL de mogelijkheid om zijn activiteiten in Afrika fors uit te breiden. Vorige week waren Joaquin Gomez Yanci (derde van links op de foto), chief commercial & operations manager en Jeremy Marteau (vierde van links), project manager van R-Logistic, op bezoek in Antwerpen om inzicht te geven in de mogelijkheden voor deur/deur-oplossingen op het Afrikaanse netwerk via het lokale netwerk.

‘Branding the brand’

“MPL had tot nu toe enkel een eigen kantoor in Zuid-Afrika. Via R-Logistic beschikken we nu over een eigen netwerk in tien Afrikaanse landen. Dit is nieuw voor ons en we gaan dat nu verder ontwikkelen, ‘branding the brand’, zegt Marc Delhem, commercial manager Afrika bij MPL, die voordien de nodige Afrika-ervaring opdeed in dienst van Maersk (uiterst links op de foto).

Uitbreiding

Samen met R-Logistic zal MPL het Afrikaanse netwerk verder uitbreiden. Momenteel bestaat het netwerk uit Zuid-Afrika, Algerije, Benin, Burkina Faso, Congo, Gabon, Ivoorkust, Mali, Mauritanië, Mozambique, Niger, Republiek Guinea, Senegal, Sierra Leone en Togo. “R-Logistic bekleedt een heel neutrale positie in Afrika en werkt veel samen met concullega’s. We zijn momenteel bezig om ook Kameroen, Tsjaad en de Centraal-Afrikaanse Republiek aan het netwerk toe te voegen. In 2020 komt ook Oost-Afrika aan de beurt. Een derde van Afrika is ‘land-locked’ en wij bieden deur/deur-oplossingen tot de belangrijkste steden”, zegt Delhem.

De aangeboden diensten zijn niet beperkt tot expeditie, luchtvracht, house brokerage en douaneactiviteiten maar omvatten ook opslag en transhipment, agentuurdiensten enzovoort. De lading kan zowel bestaan uit containers als projectcargo of bulk en wordt multimodaal vervoerd.

Koen Heinen