MSC breidt Condordienst uit met extra calls in China en Midden-Oosten

Nieuws, Scheepvaart
Koen Heinen

De extra aanlopen moeten de connectiviteit tussen Azië en Europa verbeteren. De eerste aanloop in Nansha vindt plaats met de ‘Elly Maersk’ (reis 930W/foto). De transittijd naar Antwerpen bedraagt 33 dagen.

Abu Dhabi wordt voor het eerst aangelopen met de ‘Eugen Maersk’ (reis 930E). Deze aanloop biedt een extra mogelijkheid voor lading van en naar de Midden-Oosten-regio. De transittijd van Antwerpen naar Abu Dhabi bedraagt 23 dagen.

Rotatie

De nieuwe rotatie ziet er als volgt uit: Shanghai, Nansha, Yantian, Tanjung Pelepas, Rotterdam, Hamburg, Antwerpen, London Gateway, Le Havre, Salalah, Abu Dhabi, Jebel Ali en Ningbo.

De transittijden naar de Chinese havens Ningbo, Shanghai en Yantian worden niet beïnvloedt door de extra aanlopen.

Koen Heinen