LG Global Forwarding nieuwe speler op Antwerpse expeditiemarkt

Nieuws, Scheepvaart
Sven Josten

De 38-jarige vertelt dat hij al lang aan het broeden was op de plannen voor een eigen bedrijf en dat hij heel enthousiast is dat hij de knoop nu doorgehakt heeft. “Ik ben blij verrast over de steun die ik krijg van mijn bankiers en ook van belangrijke leveranciers,” zegt hij. “LG Global Forwarding begint niet van nul. Ik had in de loop der jaren al een klantenbestand opgebouwd.”

Klantenportefeuille

Op 19 juli beëindigde Lemahieu zijn opzegperiode bij Antwerp Shipping & Forwarding, waarmee correcte afspraken werden gemaakt. LG Global Forwarding gaat van start met Franse, Belgische en Duitse klanten maar ook met klanten uit Groot-Brittannië. Er worden stalen platen, buizen, bars en hout verscheept naar Marokko via Scaldic Med (Boeckmans) en Conti Lines. Verder is LG Global Forwarding actief op de Caribbean, het Midden-Oosten en het Indische Subcontinent. Ook import uit de Far East, vooral uit China, behoort tot de activiteiten.

Optimisme troef

Lemahieu is optimistisch over de toekomst. Momenteel werkt hij nog zonder personeel en is hij volop bezig om alles zelf in goede banen te leiden. “Vroeger was ik actief bij ASV The Next Generation maar een lidmaatschap bij Forward Belgium overweeg ik nog niet,” zegt hij. “Nu zijn er nog veel andere prioriteiten en mijn Arex 21-polis heb ik via mijn bankier kunnen afsluiten. Dankzij mijn eigen kapitaal en veel steun – ook qua krediet – bij banken en leveranciers, kan ik de zaken zeer goed laten draaien. Het aantal vrachtaanvragen en boekingen stemt me positief over de toekomst. Een stille vennoot heb ik niet. Het is echt mijn eigen bedrijf. Ik werk ook gewoon vanuit mijn eigen thuiskantoor in Stabroek.”

Sven Josten