Independent Container Line ruilt Liverpool voor Southampton

Nieuws, Scheepvaart
Sven Josten

John Kirkland, een van de twee CEO’s met standplaats Antwerpen, is zelf afkomstig van Liverpool. In deze Noordwestelijke Engelse havenstad heeft Independent Container Line (ICL) ook een container freight station, want als een van de enige containerrederijen biedt ICL haar eigen groupagediensten aan, ook vanuit Antwerpen. Bij ICL wilde men liever geen commentaar geven over de redenen waarom de haven van Liverpool verruild wordt met Southampton.

Antwerpen, Southampton, Chester en Wilmington

Antwerpen is de belangrijkste van de twee havens die in Europa worden aangelopen. De rederij gaat er prat op het eerste deel van haar naam (Independent) alle eer aan te doen door geen deel uit te maken van allianties en zoveel als mogelijk alles zelf te organiseren. Aan Amerikaanse kant loopt ICL Chester in Pennsylvania aan en Wilmington in North Carolina. Zowel in de Verenigde Staten als in West-Europa en het Verenigd Koninkrijk biedt ICL veel carriers haulage aan. In Europa wordt er een dienst via binnenschip op de Rijn aangeboden via verschillende Rijnhavens waarvan de meest zuidelijke Wörth am Rhein is.

Loyaliteit

Een tweetal jaar geleden werd de terminal aan Kaai 242 (Independent Maritime Terminal), waar ook NileDutch haar thuishaven had, verruild voor Kaai 730 (Sea-Invest). ICL zegt als nichespeler te kunnen rekenen op een grote loyaliteit van haar klanten.

Sven Josten