Drugsuithalers opgesloten in snikhete container op Kaai 1742

Nieuws, Scheepvaart
Bart Timperman

“Woensdagvoormiddag, rond 10.30 uur, kreeg de noodcentrale een oproep van twee mannen”, vertelt het Antwerpse parket in een mededeling. “Ze vertelden dat ze opgesloten zaten in een container aan Kaai 1742 en dat ze bezig waren met een drugsuithaling. De container kon gelokaliseerd worden en de twee mannen uit Antwerpen en Schoten werden rond 12.20 uur bevrijd. In de container is cocaïne aangetroffen, maar de exacte hoeveelheid is nog niet duidelijk. Het verdere onderzoek zal meer duidelijkheid moeten brengen.”

Intussen beweren bronnen in andere media dat het opnieuw zou gaan om een lading cocaïne van honderden kilo’s. In juni werd nog eens 882 kilo gevonden toen dokwerkers twee uithalers in een container hadden opgesloten.

Op amateurbeelden op sociale media, beelden die natuurlijk gretig gedeeld worden, is te zien hoe het duo door de politie werd ‘bevrijd’. Een cynische woordspeling natuurlijk, want het duo werd door de politie gearresteerd.

Bart Timperman