Antwerpen in rotatie nieuwe dienst op India

Nieuws, Scheepvaart
Koen Heinen

Volgens de betrokken rederijen gaat het om de eerste rechtstreekse ‘dedicated’ dienst tussen Zuidoost-India en Europa. Hapag-Lloyd, Cosco en Yang Ming noemen het de South East India-Europe Express (IEX). ONE spreekt van Indian Ocean Service 3 (IO3). Cosco noemt ook zusterrederij OOCL als deelnemende partij.

Negen schepen

De eerste afvaart is voorzien op 26 oktober uit Visakhapatnam (Zuidoost-India). De wekelijkse dienst wordt uitgevoerd in een rotatie van in totaal negen schepen van 6.500 teu. Vier daarvan zijn van Hapag-Lloyd.

De volledige rotatie is Visakhapatnam, Krishnapatnam, Chennai, Tuticorin, Colombo, Cochin, Damietta, Pireaus, Rotterdam, London Gateway, Hamburg, Antwerpen, Le Havre, Damietta, Jeddah, Colombo en terug naar Visakhapatnam.

Koen Heinen