Antwerpen en Rotterdam stabiel in top 100 containerhavens

Nieuws, Scheepvaart
Koen Heinen

De ranglijst wordt aangevoerd door Shanghai, dat zijn koppositie behield, gevolgd door Singapore, dat eveneens status quo bleef. Ningbo pakte de derde plaats ten koste van Shenzen. Guangzhou klom naar de vijfde plaats. Daarna volgen Busan, Hongkong, Qingdao, Tianjin en Dubai. Zowel Hongkong als Dubai verloren terrein.

In de top 10 staan niet minder dan zeven Chinese havens.

Europese havens

Bij de Europese havens bekleden Rotterdam op 11 en Antwerpen op 13 de beste plaatsen. Beide havens behielden ook hun positie in de ranking. Dat kan niet gezegd worden van Hamburg dat naar de 19e plaats zakte. Ook Felixstowe (42) en Le Havre (67) zakten in de ranglijst. Pireaus is aan een opgang bezig en klom naar de 32e plaats.

Koen Heinen