Vijf Albanese ‘uithalers’ betrapt in Waaslandhaven met 180 kilo coke

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

In de Waaslandhaven heeft de federale gerechtelijke politie van Antwerpen, in samenwerking met de douane en de scheepvaartpolitie, de voorbije week vijf Albanese ‘uithalers’ opgepakt en 180 kilogram cocaïne gevonden. Dat meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen aan het persagentschap Belga.

Koelcontainers 

Drie Albanezen van 30, 35 en 40 jaar werden in de nacht van 25 op 26 mei gearresteerd ter hoogte van koelcontainers van een firma in de Waaslandhaven, zegt het parket. “Dat was het resultaat van de alerte houding van de bewakingsdienst van de betrokken firma. Op dat moment werden ook twee sporttassen met in totaal 42,8 kilogram cocaïne, een sporttas met werkgereedschap en enkele lege sporttassen aangetroffen.”

De drie verdachten werden op 27 mei voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde, omdat de arrestaties gebeurden in de Waaslandhaven, op het grondgebied van Oost-Vlaanderen. De drie werden aangehouden en de raadkamer in Dendermonde bevestigde de aanhoudingen vrijdag.

Michiel Leen