Reddingsschip kapseist voor kust Vendée (Frankrijk): drie doden

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Ter hoogte van de kusten van de Franse Vendée zijn deze vrijdagochtend drie opvarenden van een reddingschip omgekomen. Dat heeft de lokale prefectuur bekendgemaakt. Het gaat om een reddingsschip van de maritieme vrijwilligersreddingsorganisatie SNSM. Aan boord waren zeven mensen. De vier overlevenden zijn in shock.

Het scheepje kapseisde volgens lokale media op zowat 800 meter van het strand van Sables d’Olonne toen het vertrokken was om het vissersschip ‘Carrera’ in nood te helpen. In het gebied woedt de zware storm Miguel. Over de ‘Carrera’ en zijn opvarenden, een gepensioneerde visser, is er geen nieuws. Reddingshelikopters en reddingsschepen speuren het gebied af. Het rampenplan NOVI (Nombreux Victimes) is ingeschakeld. Op het strand waar het gekapseisde reddingsschip is aangespoeld, verzamelt zich een groep verontruste toeschouwers. 

Een paar uur voor de kapseizing had de SNSM nog tot waakzaamheid opgeroepen.

Michiel Leen