Containerships verhoogt capaciteit vanuit Zeebrugge

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

Voor de BALT2 Service varen momenteel nog de zusterschepen ‘Linda’ en ‘Aila’ (907 teu), die wekelijks Teesport, Zeebrugge en Rotterdam met Helsinki, Sint-Petersburg en Riga verbinden. Later deze maand worden ze vervangen door de gloednieuwe ‘Containerships Polar’ van 1.380 teu en het zusterschip ‘Containerships Nord’. De capaciteitsverhoging van de BALT2 Service zal samenvallen met een uitbreiding van de rotatie, omdat de Poolse haven Gdynia (opnieuw) aan de rotatie wordt toegevoegd. 

De ‘Containerships Polar’ verliet de scheepswerf in China medio mei voor een positioneringsreis naar Europa. De nieuwbouw liep begin deze week nog de Maltese haven Marsaxlokk aan (foto) en wordt over een paar dagen voor de eerste keer in Rotterdam verwacht. Het is het tweede schip uit een reeks van vier die Wenchong Shipyard in Guangzhou voor Containerships mag bouwen.

Baltic Loop B

Het zusterschip ‘Containerships Nord’ is al een tijdje in de Baltic actief voor CMA CGM en was de eerste op lng varende nieuwbouw in Noord-Europa. Het schip maakt momenteel een laatste reis voor CMA CGM’s eigen French Baltic Loop B, die gewijzigd wordt. De Franse rederij zal geen eigen tonnage meer inzetten, maar deze shortseadienst tussen Rotterdam en Sint-Petersburg onder dezelfde naam voortzetten via een slotakkoord met Unifeeder.

De BALT2 Service wordt in Zeebrugge behandeld door Cosco Shipping Ports. CSP Zeebrugge Terminal ontvangt vanaf volgende maand zeven wekelijkse lijndiensten. Het gaat om twee grote Verre Oostendiensten van de Ocean Alliance, de vernieuwde NEFWI Service van CMA CGM naar de Franse Antillen en Centraal-Amerika, de Baltische dienst van Containerships, de Bilbao Gijon Express van X-Press en feederdiensten van Cosco Shipping Lines naar Rusland en naar Ierland.

Stefan Verberckmoes