Nu ook Maersk in zee met containertrackingspecialist Traxens

Nieuws, Scheepvaart
Koen Heinen

Traxens werd opgericht in 2012 en kreeg toen meteen de steun van CMA CGM als aandeelhouder. In 2016 trad ook MSC toe tot het kapitaal van het bedrijf. Met Maersk erbij kan Traxens zichzelf en zijn technologie verder ontwikkelen. Traxens heeft nu drie van de belangrijkste rederijen ter wereld als aandeelhouder en wil van zijn trackingoplossing een wereldwijde standaard voor de logistiekindustrie maken.

Net zoals CMA CGM en MSC eerder al deden, bestelde Maersk meteen 50.000 trackers bij Traxens.

Open en interoperabel

De technologie die het Franse bedrijf aanwendt, is gebaseerd op open, interoperabele standaarden. Bedoeling is de containerindustrie te digitaliseren. De geconnecteerde trackers zorgen voor een optimale traceerbaarheid, monitoring van de locatie, temperatuurcontrole, ze controleren op shocks en op het openen van de deuren.

Voordelen voor hele maritieme ecosysteem

De belangrijkste voordelen van het trackingsysteem zijn een besparing op de operationele kosten, verhoogde veiligheid, een verhoogde logistieke efficiëntie en de mogelijkheid om deze oplossing aan de eigen klanten aan te bieden. Volgens Traxens kan het hele maritieme ecosyteem inclusief havens, agenturen en financiële en verzekeringsbedrijven, voordeel halen uit de gegevens met hoge toegevoegde waarde die door de Traxenstechnologie verzameld worden.

Koen Heinen