Management “K” Line levert 10% in na zwaar verlies

Nieuws, Scheepvaart
Jean-Louis Vandevoorde

Kawasaki Kisen Kaisha (“K” Line) zette gisteren een heel kort bericht – twee paragraafjes van elk welgeteld één zin – op zijn website. De eerste zin kondigt aan dat het management voor de komende zes maanden afziet van een tiende van zijn verloning. De tweede zin benadrukt dat de groep “vastberaden is om al het mogelijke te doen” om dit boekjaar opnieuw zwarte cijfers te schrijven.

De aankondiging volgt op de publicatie van zware verliescijfers tijdens het afgelopen boekjaar, dat naar Japanse gewoonte op 31 maart is afgesloten. Dat was onder meer te wijten aan de zeer slechte start van de Japanse containeralliantie ONE. “K” Line zelf ging bijna 400 miljoen euro in het rood op een omzet van 6,7 miljard euro.

“K” Line gaat er wel van uit dat het dit jaar opnieuw uit het rood raakt en een – relatief kleine – winst in de boeken kan schrijven. Het zette hiervoor een stevig herstructureringsplan op stapel en zette een nieuw management aan het roer.

Jean-Louis Vandevoorde