Vernieuwd Portaal van Vlaanderen zet deuren open in Terneuzen

Nieuws, Scheepvaart
Jean-Louis Vandevoorde

Het nieuwe ‘Portaal’ nam zijn intrek op de gelijkgrondse verdieping van het nieuwe appartementencomplex ‘De Sluiswachter’ aan het Zijkanaal A vlak naast het stadscentrum van Terneuzen. De overkant van dat insteekdok is de plek waar de gratis rondvaarten aankomen en vertrekken die North Sea Port in de kanaalzone van en naar Gent organiseert.

Nieuwe expo en elektrisch treintje

Bij de nieuwe locatie hoort een volledig vernieuwde tentoonstelling over de scheepvaart, het kanaal Gent-Terneuzen, het sluizencomplex en de schaalvergroting die er is met de komst van de nieuwe, grotere sluis. Freddy Aerts, de Vlaamse voorzitter van de stuurgroep Nieuwe Sluis Terneuzen, opent die deze donderdagnamiddag samen met andere prominenten.

Het ‘Portaal’ zat vroeger tussen de sluizen. Dat is niet langer het geval, maar de afstand kunnen bezoekers overbruggen met een gloednieuw elektrisch treintje. Ook dat krijgt vandaag 4 april de officiële vuurdoop.

Open deur

Voor wie kennis wil maken met de nieuwe locatie en expo zet het Portaal van Vlaanderen op zondag 7 april zijn deuren wijd open. Bezoekers kunnen die dag ook een gratis rondrit met het oude of nieuwe treintje maken en krijgen daarbij uitleg van een gids.

Belangstellenden zijn welkom van 10 tot 17 uur.

Jean-Louis Vandevoorde