Maurizio Aponte (MSC) keert terug naar Italië voor familiebelangen

Nieuws, Scheepvaart
Koen Heinen

Het nieuws over het vertrek van Maurizio Aponte wordt bevestigd door Marc Beerlandt, CEO van MSC België. “De familie Aponte bezit naast rederij MSC nog een aantal ferrymaatschappijen, voornamelijk in de Ionische Zee. Die worden geleid door de broers van Maurizio, maar zij zijn op leeftijd en daarom keert hij terug om de leiding over te nemen”, zegt Beerlandt. Er komt niemand in zijn plaats in Antwerpen.

Familie Aponte

Rederij MSC werd in 1970 opgericht door de Aponte-familie en is ondertussen uitgegroeid tot de tweede grootste containerrederij ter wereld na Maersk. Oprichter Gianluigi Aponte heeft jarenlang aan het roer gestaan, maar zijn zoon Diego heeft nu de leiding. Binnen de rederij was Maurizio onder meer verantwoordelijk voor de terminalactiviteiten en voor de logistieke poot Medlog.

Een exclusief interview met Maurizio Aponte leest u hier.

Koen Heinen