In beeld: zo werkt ‘kinetische wifi’ in haven bij DP World (+ video)

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

We hadden het al eerder over het nieuwe draadloze netwerk bij DP World in Antwerpen. Anders dan een gewone wifi, fungeren bij zo’n netwerk de voertuigen op de kade als rijdende zendmast, en zoekt het signaal de snelste weg langs de punten met de beste ontvangst. Een huzarenstukje van operator British Telecom. 

Het principe van de ‘kinetische wifi’ wordt aanschouwelijk gemaakt in een video, waarin ook de uitdagingen worden geschetst: de uitgestrektheid van het terrein, de hoge eisen qua beveiliging, stabiliteit en capaciteit van de netwerkverbindingen, en het feit dat de muren van stalen containers met gegolfde metalen wanden ideale ‘stoorzenders’ zijn voor een draadloos signaal. 

Michiel Leen