Conro van Grimaldi gezonken

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

Een brand in een container op het voordek is het 214 meter lange en 25.000 dwt metende schip fataal geworden. De 27 opvarenden konden gelukkig in de nacht van vorige zondag op maandag gered worden. Ze verlieten het schip in zwaar stormweer in een reddingsboot, die bij het neerlaten beschadigd raakte en zo onbestuurbaar werd. Een Brits fregat kon hen ondanks de slechte weersomstandigheden aan boord nemen.

Omdat de ‘Grande America’ dinsdag al zwaar naar rechts begon over te hellen, werd met de bluswerken gestopt. De brand nam nog in felheid toe en deed de conro verder kapseizen. Volgens de Franse maritieme prefectuur is de conro dinsdag 12 maart om 15.26 uur gezonken terwijl het hevig aan het branden was.

Het schip was op weg met een lading containers en rollende lading uit Antwerpen en Hamburg naar Casablanca. De conro had lading aan boord voor zowel bestemmingen in West-Afrika als Zuid-Amerika. Lees hier onze eerdere verslaggeving over deze scheepsramp.

Stefan Verberckmoes 

Conro van Grimaldi gezonken – Flows

Conro van Grimaldi gezonken

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

Een brand in een container op het voordek is het 214 meter lange en 25.000 dwt metende schip fataal geworden. De 27 opvarenden konden gelukkig in de nacht van vorige zondag op maandag gered worden. Ze verlieten het schip in zwaar stormweer in een reddingsboot, die bij het neerlaten beschadigd raakte en zo onbestuurbaar werd. Een Brits fregat kon hen ondanks de slechte weersomstandigheden aan boord nemen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.