Binnenvaartschip gezonken in Westerschelde (UPDATE)

Nieuws, Scheepvaart
Bart Timperman

Zaterdagmiddag is het Nederlandse binnenvaartschip Cardium gezonken op de Westerschelde nabij Vlissingen. Volgens de hulpdiensten waren er twee mensen aan boord. Eén persoon, de 39-jarige eigenaar van het schip, werd door een te hulp schietende boot uit het water gered. Hij werd met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht, maar is intussen weer thuis. Eén andere opvarende wordt vermist. De Nederlandse politie en de Kustwacht hebben zaterdag tot het donker werd gezocht naar de vermiste. 

De Cardium was met een lading zand onderwerg naar de haven van Vlissingen toen het schip zaterdag water begon te maken in de monding van de Sloehaven. In de loop van de namiddag verdween de boot onder water. Hij zonk helemaal. 

Het gezonken schip ligt op 20 meter diepte in de Westerschelde, vlak bij de haveningang van Vlissingen-Oost. De weersomstandigheden maakten het zondag onmogelijk om verder te zoeken naar de vermiste. Om dezelfde reden werd ook nog niet gestart met het bergen van het schip.

Bart Timperman