Mercy Ships rekent op Antwerpse steun voor nieuw hospitaalschip

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Don Stephens, de stichter van hulporganisatie Mercy Ships, was de centrale gast op de jaarlijkse ‘Club Afric’ van het Havenbedrijf. Stephens kwam er het nieuwe hospitaalschip ‘Global Mercy’ voorstellen, dat wellicht begin 2019 in de vaart komt. “Dit is het grootste project dat we ooit ondernomen hebben”, zegt Stephens over het 37.000 ton zware schip. “Maar het is gebouwd voor de komende vijftig jaar, geheel volgens onze specificaties.” Om het schip te bouwen, de medische infrastructuur te installeren en een bemanning te verzamelen is 175 miljoen dollar nodig. 80% daarvan is al verzameld, de overige 20% wordt nog gezocht. “We willen op het moment van levering geen schulden hebben”, zegt Stephens. “Zo kunnen de fondsen die we daarna ontvangen, rechtstreeks gebruiken voor de werking in Afrika.”

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Onderwijs 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Mercy Ships rekent op Antwerpse steun voor nieuw hospitaalschip – Flows

Mercy Ships rekent op Antwerpse steun voor nieuw hospitaalschip

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Don Stephens, de stichter van hulporganisatie Mercy Ships, was de centrale gast op de jaarlijkse ‘Club Afric’ van het Havenbedrijf. Stephens kwam er het nieuwe hospitaalschip ‘Global Mercy’ voorstellen, dat wellicht begin 2019 in de vaart komt. “Dit is het grootste project dat we ooit ondernomen hebben”, zegt Stephens over het 37.000 ton zware schip. “Maar het is gebouwd voor de komende vijftig jaar, geheel volgens onze specificaties.” Om het schip te bouwen, de medische infrastructuur te installeren en een bemanning te verzamelen is 175 miljoen dollar nodig. 80% daarvan is al verzameld, de overige 20% wordt nog gezocht. “We willen op het moment van levering geen schulden hebben”, zegt Stephens. “Zo kunnen de fondsen die we daarna ontvangen, rechtstreeks gebruiken voor de werking in Afrika.”

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Profiteer deze maand van 40% korting op een Flows abonnement en lees Flows voor slechts 17,40 29,00 per maand.

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login