CEO Eddy Myngheer verlaat WFS voor Ostend Airport

BRUcargo ziet een bekend gezicht vertrekken. Eddy Myngheer, tot voor kort CEO Benelux van afhandelaar WFS, is als business unit manager aan de slag op de luchthaven van Oostende. Opmerkelijk: bij alle afhandelaars vertrok dit jaar al een topmanager.

Na bijna tien jaar op BRUcargo, verkast Eddy Myngheer naar Oostende om er de vrachtafdeling van de luchthaven te leiden. Myngheer kent Oostende goed, want van eind 2011 tot begin 2017 was hij bij Aviapartner station manager cargo voor zowel Brussels als Ostend-Bruges Airport. De klappen van de afhandelaarszweep had hij daarvoor al leren kennen bij Aviapartner op BRUcargo.

Tijdens zijn periode bij Aviapartner werkte Myngheer mee aan de eerste Pharmahub en werd Aviapartner de eerste afhandelaar met het CEIV Pharma certificaat op Brussels Airport.

WFS

Zijn ervaring bracht Myngheer begin 2017 naar WFS, dat op Brussels Airport geen vliegtuigen mag laden en lossen, maar wel vrachtpaketten kan voorbereiden en uitpakken voor verder transport.

Eind vorig jaar raakte bekend dat WFS net te laat was om mee te dingen naar een van de drie licenties voor volledige vrachtafhandeling. Die licenties gingen uiteindelijk naar Swissport, Aviapartner en nieuwkomer Dnata.

Leegloop

Het is de derde topmanager die dit jaar de deur achter zich dichttrekt bij de drie vrachtafhandelaars op BRUcargo. CEO Pieter Van den Nieuwenhuizen verliet Swissport in maart. Cargo manager Philippe Fierens ruilde in mei Aviapartner in voor Katoen Natie. Nu verliest dus ook WFS een topman.

Kasper Demol