Ook Duitsland en Zwitserland onder de hoede van Bruno Jacques (Yusen)

Nieuws, Mensen
Yannick De Spiegeleir
Toshikazu Shiota (links) en Bruno Jacques (rechts)
Toshikazu Shiota (links) en Bruno Jacques (rechts) © Yusen Logistics Europe

Na de Benelux & Nordics krijgt Bruno Jacques vanaf 1 april 2024 ook Duitsland en Zwitserland onder zijn hoede als managing director bij Yusen Logistics. Hij krijgt er de taak om hetzelfde groeiverhaal neer te zetten als in onze contreien.

Jacques staat sinds 2018 aan het roer als managing director van de regio Benelux & Nordics bij Yusen Logistics Europe. Hij kan een mooi ‘track record’ voorleggen. Sinds zijn aantreden groeide Yusen Logsitics Benelux van 700 naar 1.100 werknemers en van 10 naar 16 logistieke locaties, goed voor een uitbreiding van 100.000 naar 180.000 m² magazijnoppervlakte.

Twee jaar geleden rondde Yusen Logistics de overname van de Group Pierre af. “De integratie van Group Pierre is vlekkeloos verlopen met behoud van alle medewerkers. Daarnaast zitten we ook in de finale fase van de bouw van het nieuwe warehouse van 40.000 m² voor GSK in Gembloux. We blijven werken aan verdere groei en aan potentiële acquisities”, licht Jacques toe.

Duitsland en Zwitserland

Zijn mooie parcours bleef niet onopgemerkt, want vanaf 1 april 2024 wordt de Vlaming ook managing director voor Yusen Logistics Deutschland, waarin ook de activiteiten in Zwitserland zijn opgenomen. “Deze strategische beslissing erkent de uitstekende leiderschapsvaardigheden en bewezen staat van dienst van de heer Jacques in het stimuleren van succes binnen de Yusen Logistics groep”, klinkt het.

Jacques kan jarenlange ervaring voorleggen in supply chain logistiek en multi-model transport. “De bedoeling is om ook in Duitsland en Zwitersland met nieuwe sales, productontwikkeling en potentiële overnames verdere groei van Yusen Logistics in Europa te realiseren”, licht Jacques toe.

Waardevol inzicht

Hij treedt op 1 april in de voetsporen van Toshikazu (Bob) Shiota, die al 40 jaar aan boord is bij Yusen Logistics. “De heer Shiota blijft aan boord in een rol als voorzitter van de Raad van Bestuur van Yusen Logistics. Ik zal dus een beroep kunnen blijven doen op zijn waardevol inzicht en begeleiding. Daarnaast is Yusen Logistics een prachtig bedrijf met een hoog gehalte aan klantgerichtheid en de mogelijkheid om de klanten in tailormade oplossingen te ondersteunen in alle onderdelen van de supply chain”, besluit Jacques.

Ook Duitsland en Zwitserland onder de hoede van Bruno Jacques (Yusen) – Flows

Ook Duitsland en Zwitserland onder de hoede van Bruno Jacques (Yusen)

Nieuws, Mensen
Yannick De Spiegeleir
Toshikazu Shiota (links) en Bruno Jacques (rechts)
Toshikazu Shiota (links) en Bruno Jacques (rechts) © Yusen Logistics Europe

Na de Benelux & Nordics krijgt Bruno Jacques vanaf 1 april 2024 ook Duitsland en Zwitserland onder zijn hoede als managing director bij Yusen Logistics. Hij krijgt er de taak om hetzelfde groeiverhaal neer te zetten als in onze contreien.

Jacques staat sinds 2018 aan het roer als managing director van de regio Benelux & Nordics bij Yusen Logistics Europe. Hij kan een mooi ‘track record’ voorleggen. Sinds zijn aantreden groeide Yusen Logsitics Benelux van 700 naar 1.100 werknemers en van 10 naar 16 logistieke locaties, goed voor een uitbreiding van 100.000 naar 180.000 m² magazijnoppervlakte.

Twee jaar geleden rondde Yusen Logistics de overname van de Group Pierre af. “De integratie van Group Pierre is vlekkeloos verlopen met behoud van alle medewerkers. Daarnaast zitten we ook in de finale fase van de bouw van het nieuwe warehouse van 40.000 m² voor GSK in Gembloux. We blijven werken aan verdere groei en aan potentiële acquisities”, licht Jacques toe.

Duitsland en Zwitserland

Zijn mooie parcours bleef niet onopgemerkt, want vanaf 1 april 2024 wordt de Vlaming ook managing director voor Yusen Logistics Deutschland, waarin ook de activiteiten in Zwitserland zijn opgenomen. “Deze strategische beslissing erkent de uitstekende leiderschapsvaardigheden en bewezen staat van dienst van de heer Jacques in het stimuleren van succes binnen de Yusen Logistics groep”, klinkt het.

Jacques kan jarenlange ervaring voorleggen in supply chain logistiek en multi-model transport. “De bedoeling is om ook in Duitsland en Zwitersland met nieuwe sales, productontwikkeling en potentiële overnames verdere groei van Yusen Logistics in Europa te realiseren”, licht Jacques toe.

Waardevol inzicht

Hij treedt op 1 april in de voetsporen van Toshikazu (Bob) Shiota, die al 40 jaar aan boord is bij Yusen Logistics. “De heer Shiota blijft aan boord in een rol als voorzitter van de Raad van Bestuur van Yusen Logistics. Ik zal dus een beroep kunnen blijven doen op zijn waardevol inzicht en begeleiding. Daarnaast is Yusen Logistics een prachtig bedrijf met een hoog gehalte aan klantgerichtheid en de mogelijkheid om de klanten in tailormade oplossingen te ondersteunen in alle onderdelen van de supply chain”, besluit Jacques.