Yves Derrien (MPL): “Expert in elke niche van liquid logistics”

Interview, Mensen
Te gast
Manuport Logistics
Manuport Logistics © MPL

In de jubileumeditie van ons magazine hebben we de bedrijven in de maritieme en logistieke sector de kans geboden om zich in de kijker te stellen. De Antwerpse forwarder Manuport Logistics (MPL) vergroot zijn divisie ‘Liquids’ wereldwijd. Onder het motto ‘be different’ treedt MPL op als global liquid operator, licht Yves Derrien toe.

Manuport Logistics, dat deel uitmaakt van de Euroports-groep, levert logistieke diensten in verschillende goederensegmenten, zoals vloeistoffen, chemicaliën, meststoffen, suiker, vloeren en consumentengoederen. Met de overname van het Belgische Contralo in september 2014, nam MPL een duidelijke positie in zowel de Flexi- als ISO-tankmarkt. “Je kan in een nichemarkt alleen maar groeien door expertise in huis te halen en die intern verder uit te bouwen”, zegt Yves Derrien, global commercial director van MPL Liquids. “We hebben een stevige basis gelegd en nemen op heden een expertrol in op wereldschaal.”

MPL Liquids is uitgegroeid tot de grootste entiteit binnen MPL. De divisie treedt op als een volwaardige logistieke dienstverlener voor vloeibare goederen en biedt een totaalpakket aan value added services in liquids handling, zoals tankopslag en blending, small pack filling, drumming en IBC filling. “Ook activiteiten als (re)labeling, repacking, fleet- en voorraadbeheer, etc. voeren we uit voor ons gediversifieerde klantenportfolio”, zegt Derrien.

“In tegenstelling tot de concurrenten, die zich voornamelijk focussen op een core activiteit, treden wij op als een global liquid operator. We zijn een expert in elke niche van liquid logistics. Onze teams van experten perfectioneren elke schakel”, benadrukt hij. “We behandelen alle soorten vloeistoffen, of het nu gaat om gebruikt frituurvet dat wordt gebruikt om duurzamere vliegtuigbrandstof te produceren, of de kokosnootolie die in uw favoriete chocolade wordt verwerkt, we weten er allemaal raad mee!”

Klanten

MPL Liquids was initieel aanwezig in de grootste liquid hubs zijnde Antwerpen, Houston en Singapore, maar breidde zijn netwerk uit naar alle belangrijke economische groeigebieden, waar het optreedt als lokale expert met een globale strategie. Daarnaast biedt het bedrijf een uitgebreid, exclusief netwerk van agenten voor vloeistoffen om een wereldwijde dekking te bieden. “We halen de goederen op bij de producent, bieden elk type service aan voor de behandeling ervan en vervoeren het liquide product wereldwijd naar de eindklant”, zegt hij.

“We kennen onze klanten en spreken hun taal”, gaat hij verder. “In de toekomst zullen we nog meer van deze activiteiten aanbieden voor verdere expansie in Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Aangezien we met onze verschillende kantoren wereldwijd zijn vertegenwoordigd kunnen we gemakkelijk ons netwerk van ISO- en Flexitanks en tankopslag inzetten om het product ter plaatse te brengen en op te slaan. Voor zeer grote hoeveelheden zetten we parcel tankers en binnenschepen in. Op die manier creëren we nieuwe hubs en kunnen we de eindklant zo snel mogelijk beleveren. Door onze regionale aanwezigheid uit te bouwen, optimaliseren we niet alleen onze productstromen, maar streven we ook onze duurzaamheidsdoelstellingen na.”

MPL Liquids heeft een duidelijke visie voor ogen. “Op termijn willen we wereldspeler zijn in de groeiende markt van vloeistoffen, altijd vanuit onze eigen expertise en een kwaliteitsvolle service. We deinzen daarbij voor geen enkele uitdaging terug”, besluit Derrien.

De divisie MPL Liquids is vooral sterk vertegenwoordigd in Noord-Europa, de Med-regio, de Verenigde Staten, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Azië. De hoofdzetel van Manuport Logistics is gevestigd in Antwerpen. Het bedrijf wordt geleid door Guy Pasmans.

Yves Derrien
Yves Derrien
Yves Derrien (MPL): “Expert in elke niche van liquid logistics” – Flows

Yves Derrien (MPL): “Expert in elke niche van liquid logistics”

Interview, Mensen
Te gast
Manuport Logistics
Manuport Logistics © MPL

In de jubileumeditie van ons magazine hebben we de bedrijven in de maritieme en logistieke sector de kans geboden om zich in de kijker te stellen. De Antwerpse forwarder Manuport Logistics (MPL) vergroot zijn divisie ‘Liquids’ wereldwijd. Onder het motto ‘be different’ treedt MPL op als global liquid operator, licht Yves Derrien toe.

Manuport Logistics, dat deel uitmaakt van de Euroports-groep, levert logistieke diensten in verschillende goederensegmenten, zoals vloeistoffen, chemicaliën, meststoffen, suiker, vloeren en consumentengoederen. Met de overname van het Belgische Contralo in september 2014, nam MPL een duidelijke positie in zowel de Flexi- als ISO-tankmarkt. “Je kan in een nichemarkt alleen maar groeien door expertise in huis te halen en die intern verder uit te bouwen”, zegt Yves Derrien, global commercial director van MPL Liquids. “We hebben een stevige basis gelegd en nemen op heden een expertrol in op wereldschaal.”

MPL Liquids is uitgegroeid tot de grootste entiteit binnen MPL. De divisie treedt op als een volwaardige logistieke dienstverlener voor vloeibare goederen en biedt een totaalpakket aan value added services in liquids handling, zoals tankopslag en blending, small pack filling, drumming en IBC filling. “Ook activiteiten als (re)labeling, repacking, fleet- en voorraadbeheer, etc. voeren we uit voor ons gediversifieerde klantenportfolio”, zegt Derrien.

“In tegenstelling tot de concurrenten, die zich voornamelijk focussen op een core activiteit, treden wij op als een global liquid operator. We zijn een expert in elke niche van liquid logistics. Onze teams van experten perfectioneren elke schakel”, benadrukt hij. “We behandelen alle soorten vloeistoffen, of het nu gaat om gebruikt frituurvet dat wordt gebruikt om duurzamere vliegtuigbrandstof te produceren, of de kokosnootolie die in uw favoriete chocolade wordt verwerkt, we weten er allemaal raad mee!”

Klanten

MPL Liquids was initieel aanwezig in de grootste liquid hubs zijnde Antwerpen, Houston en Singapore, maar breidde zijn netwerk uit naar alle belangrijke economische groeigebieden, waar het optreedt als lokale expert met een globale strategie. Daarnaast biedt het bedrijf een uitgebreid, exclusief netwerk van agenten voor vloeistoffen om een wereldwijde dekking te bieden. “We halen de goederen op bij de producent, bieden elk type service aan voor de behandeling ervan en vervoeren het liquide product wereldwijd naar de eindklant”, zegt hij.

“We kennen onze klanten en spreken hun taal”, gaat hij verder. “In de toekomst zullen we nog meer van deze activiteiten aanbieden voor verdere expansie in Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Aangezien we met onze verschillende kantoren wereldwijd zijn vertegenwoordigd kunnen we gemakkelijk ons netwerk van ISO- en Flexitanks en tankopslag inzetten om het product ter plaatse te brengen en op te slaan. Voor zeer grote hoeveelheden zetten we parcel tankers en binnenschepen in. Op die manier creëren we nieuwe hubs en kunnen we de eindklant zo snel mogelijk beleveren. Door onze regionale aanwezigheid uit te bouwen, optimaliseren we niet alleen onze productstromen, maar streven we ook onze duurzaamheidsdoelstellingen na.”

MPL Liquids heeft een duidelijke visie voor ogen. “Op termijn willen we wereldspeler zijn in de groeiende markt van vloeistoffen, altijd vanuit onze eigen expertise en een kwaliteitsvolle service. We deinzen daarbij voor geen enkele uitdaging terug”, besluit Derrien.

De divisie MPL Liquids is vooral sterk vertegenwoordigd in Noord-Europa, de Med-regio, de Verenigde Staten, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Azië. De hoofdzetel van Manuport Logistics is gevestigd in Antwerpen. Het bedrijf wordt geleid door Guy Pasmans.

Yves Derrien
Yves Derrien