E-commercebedrijf Veepee sluit magazijn in Beersel

Nieuws, Mensen
Melanie De Vrieze
Magazijn onlinewinkel Veepee
Magazijn onlinewinkel Veepee © Veepee

Onlinewinkel Veepee, dat voorraden van modemerken met grote kortingen verkoopt, zet de logistieke activiteiten van zijn magazijn in Beersel tegen eind dit jaar stop. Volgens de vakbond verdwijnen hierdoor 59 van de 300 banen. De procedure-Renault werd opgestart.

Het e-commercebedrijf Veepee, het vroegere Vente-Exclusive, is van plan om zijn logistieke operaties te centraliseren in de twee belangrijkste logistieke centra in Frankrijk en Spanje. Het magazijn in Lot, bij Beersel, zal tegen eind dit jaar sluiten. Dat meldt de directie in een persbericht. De rest van de activiteiten in de Benelux worden verdergezet.

Economische onzekerheid

De herstructurering in Beersel moet volgens de directie bekeken worden “tegen een achtergrond van economische onzekerheid sinds de pandemie, waarbij het bedrijf geconfronteerd wordt met stijgende grondstof-, transport- en energiekosten. Daarnaast hebben continue veranderingen in verzendingsmethoden, met name de toename van ‘drop shipment’ (waarbij de onlinewinkel de producten niet zelf op voorraad heeft en ze rechtstreeks van de leverancier bij de klant laat leveren, red.) , ook een aanzienlijke invloed op het volume van de activiteiten beheerd door de site in Lot.”

De directie bevestigt dat de procedure-Renault werd opgestart, “hoewel een mogelijke overname van het magazijn nog niet is uitgesloten”.

E-commercebedrijf Veepee sluit magazijn in Beersel – Flows

E-commercebedrijf Veepee sluit magazijn in Beersel

Nieuws, Mensen
Melanie De Vrieze
Magazijn onlinewinkel Veepee
Magazijn onlinewinkel Veepee © Veepee

Onlinewinkel Veepee, dat voorraden van modemerken met grote kortingen verkoopt, zet de logistieke activiteiten van zijn magazijn in Beersel tegen eind dit jaar stop. Volgens de vakbond verdwijnen hierdoor 59 van de 300 banen. De procedure-Renault werd opgestart.

Het e-commercebedrijf Veepee, het vroegere Vente-Exclusive, is van plan om zijn logistieke operaties te centraliseren in de twee belangrijkste logistieke centra in Frankrijk en Spanje. Het magazijn in Lot, bij Beersel, zal tegen eind dit jaar sluiten. Dat meldt de directie in een persbericht. De rest van de activiteiten in de Benelux worden verdergezet.

Economische onzekerheid

De herstructurering in Beersel moet volgens de directie bekeken worden “tegen een achtergrond van economische onzekerheid sinds de pandemie, waarbij het bedrijf geconfronteerd wordt met stijgende grondstof-, transport- en energiekosten. Daarnaast hebben continue veranderingen in verzendingsmethoden, met name de toename van ‘drop shipment’ (waarbij de onlinewinkel de producten niet zelf op voorraad heeft en ze rechtstreeks van de leverancier bij de klant laat leveren, red.) , ook een aanzienlijke invloed op het volume van de activiteiten beheerd door de site in Lot.”

De directie bevestigt dat de procedure-Renault werd opgestart, “hoewel een mogelijke overname van het magazijn nog niet is uitgesloten”.