Daarom koos Daphne Bieseman (UA) voor een opleiding logistiek

Flowsmagazine, Mensen
Koen Dejaeger
Daphne Biesemans
Daphne Biesemans © ProMedia

Hier ook te zien op video – Daphne Bieseman vertelt hoe het komt dat zij logistiek studeert. In ons Flowsmagazine rond opleiding en carrière, vroegen we aan nog zeven andere personen waarom ze aan een opleiding of een carrière in de logistiek zijn begonnen.

Onder de deelnemers aan de getuigenissen bevinden zich (werk)studenten, pas afgestudeerden, trainees en een zij-instromer. Dat leverde heel diverse verhalen en leuke inzichten op. En over één ding zijn ze het allemaal eens: de logistieke sector is een veelzijdige en internationale omgeving waar er veel mogelijkheden voor een prachtige toekomst liggen. Vandaag laten we Daphne Bieseman, student Master Maritiem en Logistiek Management Universiteit Antwerpen, aan het woord.

Waarom heb je voor een opleiding in de logistiek gekozen?

“Ik ben beginnen studeren aan de Artevelde Hogeschool Gent en heb daar de opleiding bedrijfsmanagement gekozen. Het eerste jaar is algemeen en daarna moet je een afstudeerrichting kiezen. Ik heb voor logistiek gekozen, omdat het vak me het meest interesseerde, en zo ben ik terechtgekomen in Antwerpen om via een schakelprogramma verder te gaan in de logistiek.”

Wat zijn de troeven van zo’n opleiding?

“Een van de troeven is dat onze professoren zeer gemotiveerd zijn. Het is fantastisch om te zien hoe zij hun passie doorgeven. Daarnaast vind ik het ook een zeer goede combinatie van theorie en praktijk. Zo zijn we net terug van de Winterschool in Hamburg (die vond plaats in februari, red.), dat was een unieke kans om de haven van Hamburg te ontdekken. In het algemeen doen we heel veel bedrijfsbezoeken, ook in de haven van Antwerpen.”

Met welke uitdagingen word je geconfronteerd?

“Een uitdaging is dat onze richting zelf nog niet zo bekend is. Volgens mij zou het nuttig zijn om onze Master in Maritiem en Logistiek Management nog meer in de kijker te stellen, bijvoorbeeld in secundaire scholen of in het hoger onderwijs.”

Welke richting wil je uit?

“Ik zou graag in het maritieme blijven en op de terminal de ‘terminal operations’ opvolgen. Op een terminal zie je de containerschepen aankomen en het is ongelooflijk om te zien hoeveel daarbij komt kijken om ze te laten aanmeren.”

Heb je nog een persoonlijke boodschap?

“Mijn persoonlijke boodschap aan studenten die twijfelen om verder te studeren, is dat ze zich niet moeten laten afschrikken. Veel hangt af van motivatie en als die er is, dan lukt dat zeker en vast. Er is ook genoeg hulp op de unief en als het moet om je erdoor te sleuren.”

Daarom koos Daphne Bieseman (UA) voor een opleiding logistiek – Flows

Daarom koos Daphne Bieseman (UA) voor een opleiding logistiek

Flowsmagazine, Mensen
Koen Dejaeger
Daphne Biesemans
Daphne Biesemans © ProMedia

Hier ook te zien op video – Daphne Bieseman vertelt hoe het komt dat zij logistiek studeert. In ons Flowsmagazine rond opleiding en carrière, vroegen we aan nog zeven andere personen waarom ze aan een opleiding of een carrière in de logistiek zijn begonnen.

Onder de deelnemers aan de getuigenissen bevinden zich (werk)studenten, pas afgestudeerden, trainees en een zij-instromer. Dat leverde heel diverse verhalen en leuke inzichten op. En over één ding zijn ze het allemaal eens: de logistieke sector is een veelzijdige en internationale omgeving waar er veel mogelijkheden voor een prachtige toekomst liggen. Vandaag laten we Daphne Bieseman, student Master Maritiem en Logistiek Management Universiteit Antwerpen, aan het woord.

Waarom heb je voor een opleiding in de logistiek gekozen?

“Ik ben beginnen studeren aan de Artevelde Hogeschool Gent en heb daar de opleiding bedrijfsmanagement gekozen. Het eerste jaar is algemeen en daarna moet je een afstudeerrichting kiezen. Ik heb voor logistiek gekozen, omdat het vak me het meest interesseerde, en zo ben ik terechtgekomen in Antwerpen om via een schakelprogramma verder te gaan in de logistiek.”

Wat zijn de troeven van zo’n opleiding?

“Een van de troeven is dat onze professoren zeer gemotiveerd zijn. Het is fantastisch om te zien hoe zij hun passie doorgeven. Daarnaast vind ik het ook een zeer goede combinatie van theorie en praktijk. Zo zijn we net terug van de Winterschool in Hamburg (die vond plaats in februari, red.), dat was een unieke kans om de haven van Hamburg te ontdekken. In het algemeen doen we heel veel bedrijfsbezoeken, ook in de haven van Antwerpen.”

Met welke uitdagingen word je geconfronteerd?

“Een uitdaging is dat onze richting zelf nog niet zo bekend is. Volgens mij zou het nuttig zijn om onze Master in Maritiem en Logistiek Management nog meer in de kijker te stellen, bijvoorbeeld in secundaire scholen of in het hoger onderwijs.”

Welke richting wil je uit?

“Ik zou graag in het maritieme blijven en op de terminal de ‘terminal operations’ opvolgen. Op een terminal zie je de containerschepen aankomen en het is ongelooflijk om te zien hoeveel daarbij komt kijken om ze te laten aanmeren.”

Heb je nog een persoonlijke boodschap?

“Mijn persoonlijke boodschap aan studenten die twijfelen om verder te studeren, is dat ze zich niet moeten laten afschrikken. Veel hangt af van motivatie en als die er is, dan lukt dat zeker en vast. Er is ook genoeg hulp op de unief en als het moet om je erdoor te sleuren.”