Flows Rookie of the Year: Frederik Van den Eynde (Manuport Logistics)

Eventverslag, Mensen
Michiel Leen
Frederik Van den Eynde
Frederik Van den Eynde © Frederik Van den Eynde

De ‘Flows Logistics Rookie of the Year’ zoekt de beste nieuwkomer. De winnaar is bekend op donderdag 21 oktober. U kunt zich nog inschrijven voor de uitreiking van de award. Een gesprek met genomineerde Frederik Van den Eynde van Manuport Logistics.

Kun je wat meer vertellen over je job bij Manuport Logistics?  

“Ik volg momenteel het young graduate-programma binnen ons bedrijf, waarin je aan de slag gaat op verschillende afdelingen. Ik begon als expediteur bij de afdeling chemicals, daarna ging ik verder met de fertilizers en nu werk ik op onze businessunit voor het wegvervoer. Wat ik zo interessant vind om te werken in de logistiek, is dat je vanaf het begin de volledige verantwoordelijkheid hebt op de hele flow. Graag zet ik mijn carrière vaart bij in het buitenland en die kans krijg ik omdat ik vanaf 18 oktober naar het kantoor in Rouen zal vertrekken.”

Welke opleiding heb je genoten?

“Ik studeerde handelswetenschappen aan de KU Leuven met een master in businessmanagement. Mijn thesis schreef ik over de economische impact en haalbaarheid om nachtlogistiek van containervervoer te organiseren in Antwerpen. Daarnaast volgde ik een opleiding international business management in Montpellier, met internationale stage in Ecuador. De covidpandemie heeft ervoor gezorgd dat ik dat buitenlandse avontuur vroegtijdig moest staken. Ik begon te solliciteren en ging in november aan de slag bij Manuport.”

Waarom heeft Manuport jou geselecteerd als kandidaat-Rookie?

“Met deze eerste job probeer ik mijn uiterste best te doen om het werk zo goed mogelijk uit te voeren. Ook probeer ik altijd om elke dag bij te leren en ik deins niet terug om managers aan te spreken en mijn ideeën of bedenkingen te toetsen aan de realiteit. Naast mijn dagelijkse job ben ik zelf aan de slag gegaan om onze logistieke service meer te gaan digitaliseren. Hier zie ik veel mogelijkheden in de toekomst. Vandaar mijn interesse om het project rond Real Time Visibilty op mij te nemen.”

Hoe schat je de interesse van je leeftijdgenoten in voor een job in de logistieke /maritieme sector? 

“Als geboren en getogen Antwerpenaar zie ik om me heen toch wel interesse. De haven is in Antwerpen erg aanwezig en ik vind het enorm fascinerend hoe die zich aan het ontwikkelen is. Verschillende vrienden en kennissen hebben een maritieme/logistieke opleiding gehad en werken nu ook in de sector.”

Hoe ziet jou droomjob eruit? 

“Ik zie mij in de richting van een commerciële functie wel uitblinken. Maar in de logistieke en maritieme wereld zal ik altijd gefocust zijn om de processen te optimaliseren. Ik heb veel interesse in de digitale mogelijkheden van de business en later zou ik graag mijn eigen bedrijf oprichten.

Wat zou een onderscheiding als Rookie van het Jaar voor jou betekenen?  

“Het zou mij een sterke motivatieboost geven en het betekent dat ik op de juiste koers zit in het begin van mijn carrière.”

Frederik Van den Eynde wordt mogelijk op 21 oktober de ‘Flows Logistics Rookie of the Year’. Die dag wordt ook de ‘Flows Thesis of the Year’ gekozen.
U kunt de uitreiking bijwonen tijdens een verfijnd Flowsontbijt op de beurs Transport & Logistics op donderdagmorgen 21 oktober. Reserveer hier uw plaats..

Michiel Leen