Victor Vandermeiren aanspreekpunt Antwerpse innovatiehub The Beacon

Nieuws, Mensen
Michiel Leen
Victor Vandermeiren
Victor Vandermeiren © Victor Vandermeiren

Victor Vandermeiren, zoon van haven-CEO Jacques Vandermeiren, is de nieuwe communitymanager van de Antwerpse innovatiehub The Beacon. Hij wordt het aanspreekpunt voor de technologiebedrijven die deel uitmaken van The Beacon Community.  

Voor Victor communitymanager werd bij The Beacon, kende hij de Antwerpse innovatiehub al. In de voorgaande drie jaren werkte hij voor Rombit, dat ook zijn kantoren had in The Beacon. “Ik kwam in gesprek met Michaël Geelhand, de CEO van The Beacon, en al snel was mijn interesse gewekt voor de functie van communitymanager. Ik vind het geweldig om mensen en bedrijven met elkaar in contact te brengen. The Beacon is een ecosysteem dat het moet hebben van die contacten. Mijn taak is die community te doen accelereren, onder andere door events te organiseren, sprekers uit te nodigen en de contacten te faciliteren. Alle leden van The Beacon kunnen bij mij terecht met vragen, ideeën of initiatieven. Dat communitygevoel wil ik versterken.”  

Headhunter

Victor is nog maar net bij The Beacon begonnen, maar de agenda voor het najaar loopt, na anderhalf jaar relatieve (COVID-)stilte, snel vol. “Zo hebben we binnenkort Young Supply Chain Masters en Young Forward Belgium op bezoek, houden we een speeddate met de imec.istart-community, en lopen we met twintig communityleden de Antwerp Ten Miles.”  

Victor studeerde marketing aan de Karel de Grote Hogeschool, studeerde talen in Cambridge en Montpellier en werkte onder andere als headhunter voordat hij bij Rombit aan de slag ging.  

Naam maken

Heeft hij als zoon van haven-CEO Jacques Vandermeiren nooit gedacht aan een carrière bij het Havenbedrijf? “Ik maak een naam voor mezelf”, klinkt het. “The Beacon bevindt zich op het kruispunt tussen stad en haven, en er zijn contacten met het Havenbedrijf, vooral met innovatiemanagers Piet Van Opstaele en Erwin Verstraelen. Werken bij Port of Antwerp is nooit in mij opgekomen, dat laat ik met plezier aan mijn vader.”  

Michiel Leen