Kobe Govaerts van BCTN naar Antwerpse Container & Cargo Service Center

Nieuws, Mensen
Koen Heinen
Kobe Govaerts, operations manager BCTN Meerhout
Kobe Govaerts, operations manager BCTN Meerhout © TTB

Kobe Govaerts is sinds 1 juni aan de slag als manager van het recent opgestarte Container & Cargo Service Center (CCSC) in de haven van Antwerpen. Hij komt over van BCTN in Meerhout, waar hij sinds vorige zomer operations manager was.

Govaerts ging in juli 2020 aan de slag als operations manager van de containerterminal van BCTN in Meerhout. Hij was begin dat jaar vertrokken bij Trimodal Terminal Brussels, waar hij op dat moment terminalmanager was.

“We hadden een fantastisch team in Meerhout maar ik verschilde te veel in visie met de Nederlandse bedrijfsvoering”, geeft hij aan als reden voor zijn vertrek.

CCSC in Antwerpen

Sinds 1 juni heeft Govaerts het management van het in mei opgestarte CCSC op de terreinen van Wijngaard Natie op zich genomen. Het container-servicecenter is een filiaal van het in Rotterdam gevestigde CCSC van de Nederlandse ondernemer Johan Booij. “Hij heeft mij aan boord genomen om CCSC in Antwerpen te ontwikkelen. In feite keer ik hiermee terug naar mijn roots. In de eerste 20 jaar van mijn carrière heb ik niets anders gedaan dan de ontwikkeling van empty container depots voor onder meer Katoen Natie, Teveco en Rapid Container Service. Mijn taak bestaat uit een mix van business development en sales. Mijn Antwerps netwerk zal goed van pas komen om alles in gang te zetten, niet alleen op het vlak van sales maar ook op dat van de operations”, zegt hij.

Kleinere spelers

CCSC huurt een dedicated ruimte op de terreinen van Wijngaard Natie aan de Haminastraat. “We mikken niet op de groten der aarde maar op de kleinere spelers. Alle soorten containers worden behandeld, ook shortsea en flatracks. We doen herstellingen, reinigen, maken schaderapporten op, kunnen containers wegen en via Wijngaardnatie bieden we ook strippen en stuffen van containers aan. We willen als een onestopshop voor de kleinere containergebruikers fungeren. Op termijn willen we ook begassing van containers met boomstammen en het plaatsen van flexitanks en isolatie in containers aanbieden”, besluit Govaerts.

Koen Heinen