Lantis start afbraak op iconische SAMGA-site

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Het ruige weer houdt de aannemers niet tegen om vandaag hun materiaal in stelling te brengen en vanmiddag te beginnen met de afbraak. Drie gebouwen op de SAMGA-site aan de Oosterweelsteenweg gaan tegen de vlakte: de betonnen graansilo, het kantoorgebouw en de lage hangar aan de Boerinnestraat. De gebouwen moeten verdwijnen omdat de site in de toekomst een grote Oosterweelwerfzone wordt: het nieuwe verkeersknooppunt tussen de haven en het Eilandje – de Oosterweelknoop – en de tunnels onder het Albertkanaal worden in die omgeving gebouwd. Ook de nabijgelegen Royerssluis wordt heraangelegd. Vanwege de erfgoedwaarde wordt de bakstenen graansilo uit 1895 gespaard en herbestemd. Hoe precies, daarover lopen de gesprekken nog tussen Lantis, huisvestingsmaatschappij AG VESPA en de stad Antwerpen. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
DOCENT
DOCENT 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Lantis start afbraak op iconische SAMGA-site – Flows

Lantis start afbraak op iconische SAMGA-site

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Het ruige weer houdt de aannemers niet tegen om vandaag hun materiaal in stelling te brengen en vanmiddag te beginnen met de afbraak. Drie gebouwen op de SAMGA-site aan de Oosterweelsteenweg gaan tegen de vlakte: de betonnen graansilo, het kantoorgebouw en de lage hangar aan de Boerinnestraat. De gebouwen moeten verdwijnen omdat de site in de toekomst een grote Oosterweelwerfzone wordt: het nieuwe verkeersknooppunt tussen de haven en het Eilandje – de Oosterweelknoop – en de tunnels onder het Albertkanaal worden in die omgeving gebouwd. Ook de nabijgelegen Royerssluis wordt heraangelegd. Vanwege de erfgoedwaarde wordt de bakstenen graansilo uit 1895 gespaard en herbestemd. Hoe precies, daarover lopen de gesprekken nog tussen Lantis, huisvestingsmaatschappij AG VESPA en de stad Antwerpen. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt toegang tot Flows?

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

Abonneer

Ben u al abonnee?

Login