Waterbus breidt uit: veer van 1 euro, gratis pendelen op Albertkanaal

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

De nieuwe haltes van de Waterbus in Lillo en Liefkenshoek werden vrijdagmiddag onder een stralende zon ingevaren door havenschepen Annick De Ridder en burgemeesters van de gemeenten op de beide Scheldeoevers. De Waterbus fungeert tussen deze beide haltes vanaf 1 juli als de opvolger van het ter ziele gegane ‘veer van Lillo’, dat moest wijken voor het drukker wordende havenverkeer. Voor wie de Waterbus enkel gebruikt om van Lillo naar Liefkenshoek te varen (en vice versa), geldt een speciaal tarief van één euro. Het tarief wordt al lachend het ‘Staftarief’ genoemd, naar onze eminente collega-journalist Staf De Lie, die zich erg beijverde voor het behoud van de veerdienst. Voor de andere ritten blijven de tarieven: 3 euro enkel, 5 euro retour. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt toegang tot Flows?

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login

 
 
Waterbus breidt uit: veer van 1 euro, gratis pendelen op Albertkanaal – Flows

Waterbus breidt uit: veer van 1 euro, gratis pendelen op Albertkanaal

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

De nieuwe haltes van de Waterbus in Lillo en Liefkenshoek werden vrijdagmiddag onder een stralende zon ingevaren door havenschepen Annick De Ridder en burgemeesters van de gemeenten op de beide Scheldeoevers. De Waterbus fungeert tussen deze beide haltes vanaf 1 juli als de opvolger van het ter ziele gegane ‘veer van Lillo’, dat moest wijken voor het drukker wordende havenverkeer. Voor wie de Waterbus enkel gebruikt om van Lillo naar Liefkenshoek te varen (en vice versa), geldt een speciaal tarief van één euro. Het tarief wordt al lachend het ‘Staftarief’ genoemd, naar onze eminente collega-journalist Staf De Lie, die zich erg beijverde voor het behoud van de veerdienst. Voor de andere ritten blijven de tarieven: 3 euro enkel, 5 euro retour. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login