Jean-Pierre Haesen (ex-secretaris-generaal UPTR) overleden

Nieuws, Mensen
Bart Timperman

Jean-Pierre Haesen was secretaris-generaal van de UPTR van 2000 tot 2007. “In die periode bouwde hij de UPTR tot een professionele verdediger van de Belgische vervoerders en logistiek”, zegt huidig secretaris-generaal Michaël Reul. “Hij was een visionair over de rol en missie van onze federatie. Hij liet een solide structuur na, die de federatie in staat stelt zich te concentreren op haar prioritaire doelstellingen: informatie en vertegenwoordiging. Jean-Pierre Haesen was de initiatiefnemer achter de oprichting van het sociaal secretariaat PayCover en het PTTC-opleidingscentrum.”

Karakter

“Met zijn overlijden verliest de UPTR een man met karakter, wiens advies altijd waardevol was voor de richting die onze Unie moest kiezen”, besluit Michaël Reul. “Wij zijn hem dankbaar. Niemand van ons zal zijn nalatenschap onderschatten. Hij zorgde voor een solide basis en was een garantie op stabiliteit en perspectief. Hij kan rusten in de wetenschap dat we bij de UPTR niet vergeten dat er geen toekomst is zonder een verleden.”

Bart Timperman