CertiWeight Classics: “Fietsen is ook maar gewoon op uw gat zitten”

Nieuws, Mensen
Koen Heinen

Terwijl dit weekend in Antwerpen de wielerprofs op de fiets stappen voor de Ronde van Vlaanderen, kan de meer gemiddelde fietser zich op 8 juni uitleven tijdens de tweede editie van de CertiWeight Classics. Onder het motto ‘Fietsen is ook maar gewoon op uw gat zitten eigenlijk’, willen de organisatoren duidelijk maken dat iedereen kan en mag deelnemen.

“De eerste editie vorig jaar zagen we als een leuk en ludiek event voor onze klanten, potentiële klanten en sympathisanten. Er wordt veel gepraat over gezondheid en bewegen en het jaar voor de eerste ‘classics’ hadden we al meegedaan aan de ‘warmathon’. Ik ben zelf zwaar ziek geweest en dat heeft zo een indruk nagelaten. Wij wilden op zo’n elan verdergaan. Veel mensen zitten elke dag achter hun bureau en we willen hen in beweging krijgen. Dit is niet enkel een ‘get together’ met een hapje en een drankje maar een combinatie met trappen en gezondheid”, zegt Ira Dierickx, medeorganisator van de CertiWeight Classics 2.

Jaarlijks event

De eerste editie trok een honderdtal deelnemers aan. “Ze waren zo enthousiast dat we besloten om er een jaarlijks event van te maken. Iedereen kan zich inschrijven. Deelname is volledig gratis en de deelnemers krijgen er nog een wielertruitje bij. Voor onderweg is een snackje en een drankje voorzien”, legt Dierickx uit.

Andere tour

Het vertrek is voorzien om 9.30 uur stipt tegenover Bistro De Neus in Stabroek. De tour duurt ongeveer drie uur. “We hebben dit jaar gekozen voor een andere tour dan vorig jaar om de deelnemers van vorig jaar ook terug warm te maken. Dit jaar rijden we over de Oesterdam Nederland binnen. Na de toer komen we terug bijeen in De Neus om na te praten bij een hapje en een drankje”, besluit Dierickx.

Een koersfiets is aangeraden. De organisatoren staan in voor de veiligheid van de deelnemers en er is een bezemwagen voorzien.

Inschrijven voor de CertiWeight Classics 2 kan nog tot en met 9 april via ann@certiweight.com.

Koen Heinen