Kapitein Dirk Pauwels (DEME): “De Apollo is een hotel met helikopter”

Nieuws, Mensen
Roel Jacobus

Vorig weekend vertrok het nieuwe, spectaculaire hefvaartuig Apollo (foto 1) vanuit Zeebrugge naar Duinkerke, waar het gemobiliseerd wordt voor een opdracht voor de kust van Schotland. Het schip is even veelzijdig als zevenkampster Nafi Thiam, die in Zeebrugge doopmeter mocht zijn. “Dit is het schip met de grootste autonomie in zijn genre ter wereld. Daarom is de crew samengesteld uit mensen met jaren ervaring, en ze kregen ook nog intense opleidingen. Bijvoorbeeld voor de hoogtechnologische bediening van elk van de vier poten is een stuurman nodig”, vertelt kapitein Dirk Pauwels (49) uit Oostende (foto 2). Hij vaart al 27 jaar voor DEME waarvan de eerste 21 jaar op baggerschepen voor wereldwijde opdrachten. Daarna was hij zes jaar kapitein op hefvaartuig Neptune, tot dan het grootste in zijn soort.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.