Bemanning Energy Observer: “Aan boord comfortabeler dan thuis”

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Sommige mensen kunnen ‘avonturier’ als beroep op hun visitekaartje schrijven. Dat geldt zeker voor Victorien Erussard en Jérôme Delafosse. Voordat Erussard kapitein werd van de ‘Energy Observer’, was hij jarenlang kapitein op cruiseschepen en wedstrijdzeiler in transatlantische soloreizen. Delafosse trok de wereld rond als documentairemaker. In 2017 trapten ze het avontuur met de Energy Observer af. Het schip, dat tot 29 maart in Antwerpen bij het Havenhuis ligt, is een drijvend laboratorium voor duurzame energie: het maakt zelf waterstof uit zeewater, beschikt over krachtige zonnepanelen en wordt binnenkort voorzien van hypermoderne ‘verticale vleugels’, oftewel zeilen. De tienkoppige bemanning is vertrokken voor een odyssee van zes jaar, die hen in 50 landen en 101 stopplaatsen moet brengen. Vorig jaar voer het team rond de Middellandse Zee, nu is Noord-Europa aan de beurt, met Antwerpen als eerste stopplaats. Het doel: aantonen dat duurzame aandrijvingen ook mogelijk zijn voor de scheepvaart, en in elke stopplaats het milieubewustzijn en de ‘sense of urgency’ rond de klimaatproblematiek aanscherpen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Onderwijs 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Bemanning Energy Observer: “Aan boord comfortabeler dan thuis” – Flows

Bemanning Energy Observer: “Aan boord comfortabeler dan thuis”

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

Sommige mensen kunnen ‘avonturier’ als beroep op hun visitekaartje schrijven. Dat geldt zeker voor Victorien Erussard en Jérôme Delafosse. Voordat Erussard kapitein werd van de ‘Energy Observer’, was hij jarenlang kapitein op cruiseschepen en wedstrijdzeiler in transatlantische soloreizen. Delafosse trok de wereld rond als documentairemaker. In 2017 trapten ze het avontuur met de Energy Observer af. Het schip, dat tot 29 maart in Antwerpen bij het Havenhuis ligt, is een drijvend laboratorium voor duurzame energie: het maakt zelf waterstof uit zeewater, beschikt over krachtige zonnepanelen en wordt binnenkort voorzien van hypermoderne ‘verticale vleugels’, oftewel zeilen. De tienkoppige bemanning is vertrokken voor een odyssee van zes jaar, die hen in 50 landen en 101 stopplaatsen moet brengen. Vorig jaar voer het team rond de Middellandse Zee, nu is Noord-Europa aan de beurt, met Antwerpen als eerste stopplaats. Het doel: aantonen dat duurzame aandrijvingen ook mogelijk zijn voor de scheepvaart, en in elke stopplaats het milieubewustzijn en de ‘sense of urgency’ rond de klimaatproblematiek aanscherpen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login