Geert De Wilde (Portilog): “Instroom medewerkers blijft uitdaging”

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

In een goedgevulde zaal van het Antwerpse Fotomuseum stelde Portilog haar jaarresultaten en toekomstvisie voor. Voor het opleidingscentrum voor havengebonden en logistieke bedrijven zit er een druk jaar op. Zo schreven 1.500 kandidaten zich in via de open module en volgden 170 mensen een van de opleidingen die Portilog samen met Randstad organiseert. In totaal volgden al 30.000 mensen een Portilogopleiding. Op de lauweren rusten is er echter niet bij. “De logistiek is volop in verandering”, betoogt voorzitter Geert De Wilde. “2016 is het jaar geweest van de digitale disruptie in de logistieke sector. Mens en machine vullen elkaar steeds beter aan. Dat vraagt meer van de mensen. De kloof tussen het onderwijs en de realiteit blijft groot en door de vergrijzing verdwijnt heel wat diepgaande sectorkennis van de werkvloer. De instroom van nieuwe medewerkers blijft een uitdaging.” 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00294,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Onderwijs 171,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
348,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf €513,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.
Geert De Wilde (Portilog): “Instroom medewerkers blijft uitdaging” – Flows

Geert De Wilde (Portilog): “Instroom medewerkers blijft uitdaging”

Nieuws, Mensen
Michiel Leen

In een goedgevulde zaal van het Antwerpse Fotomuseum stelde Portilog haar jaarresultaten en toekomstvisie voor. Voor het opleidingscentrum voor havengebonden en logistieke bedrijven zit er een druk jaar op. Zo schreven 1.500 kandidaten zich in via de open module en volgden 170 mensen een van de opleidingen die Portilog samen met Randstad organiseert. In totaal volgden al 30.000 mensen een Portilogopleiding. Op de lauweren rusten is er echter niet bij. “De logistiek is volop in verandering”, betoogt voorzitter Geert De Wilde. “2016 is het jaar geweest van de digitale disruptie in de logistieke sector. Mens en machine vullen elkaar steeds beter aan. Dat vraagt meer van de mensen. De kloof tussen het onderwijs en de realiteit blijft groot en door de vergrijzing verdwijnt heel wat diepgaande sectorkennis van de werkvloer. De instroom van nieuwe medewerkers blijft een uitdaging.” 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Profiteer deze maand van 40% korting op een Flows abonnement en lees Flows voor slechts 17,40 29,00 per maand.

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login