Virgin Atlantic wint Brucargo Award

Nieuws, Logistiek
Melanie De Vrieze
Passagiersvliegtuig van Virgin Atlantic
Passagiersvliegtuig van Virgin Atlantic © Steven Polmans

Dat 2020 een uitzonderlijk jaar was voor de luchtvracht, tonen ook de Cargo Awards van Brussels Airport aan. Virgin Atlantic, dat al negen maanden vrachtvluchten uitvoert met passagierstoestellen, sleept de Brucargo Award in de wacht.

Door de COVID-crisis en het moeilijke jaar voor de luchtvaart, kon Brussels Airport dit jaar de traditie van zijn jaarlijkse Brussels Airport Aviation Awards niet verderzetten. Daarom reikte Brussels Airport voor het eerst Cargo Awards uit tijdens een virtueel event om de cargoluchtvaartmaatschappijen en -partners die nieuwe routes opstartten, een opmerkelijke groei van vracht realiseerden of zich op een andere manier onderscheidden, in de kijker te zetten. 

Brucargo Award

Opvallend is dat de Brucargo Award naar Virgin Atlantic gaat. De luchtvaartmaatschappij wordt bekroond voor haar sprong in het onbekende. Ze selecteerde Brussels Airport als haar tijdelijke continentale hub met een nieuwe activiteit en voor het voortzetten van haar activiteiten met dagelijkse vrachtvluchten met passagierstoestellen. En dat al gedurende negen maanden. Virgin is erg flexibel in zijn omgang met de markt, door grotere toestellen in te zetten of frequenties toe te voegen wanneer daar vraag naar was, zo luidt het juryrapport. Het team is erg proactief en pakte de brexit vlekkeloos aan. Andere genomineerden voor die categorie waren het Animal Care & Inspection Center, Aviapartner Cargo, Brinks, de Federale Politie en Worldwide Flight Services. 

Special Achievement Award

Air Cargo Belgium (ACB) kreeg de Special Achievement Award voor de uitzonderlijke rol die de cargocommunity speelde tijdens de COVID-19-crisis. ACB hield de Brucargogemeenschap samen en verlegde grenzen in het ondersteunen van de BRUcure taskforce, die de samenwerking in het COVID-19-transport organiseert. Hierdoor kon Brussels Airport zijn positie als Europese ‘pharma gateway’ bij uitstek versterken, aldus de jury. Air Cargo Belgium blijft ook de digitale strategie promoten en ondersteunen, met name door het ‘digital green lane’-initiatief te promoten om het standaardgebruik van BRUcloud landside-apps te verhogen.

Melanie De Vrieze