Brucargo gedeeltelijk ontruimd na melding verdacht pakket 

Nieuws, Logistiek
Melanie De Vrieze

Het personeel van Aviapartner werd deze dinsdagochtend geëvacueerd uit gebouw 703 nadat een hond van beveiligingsfirma G4S positief op een pakket reageerde. Volgens Aviapartner is de evacuatie vlot verlopen en werden alle procedures uitstekend gevolgd. De ontmijningsdienst van het leger, DOVO, maakte het pakket onschadelijk. Het bleek om een vals alarm te gaan. Er was op geen enkel moment gevaar voor het personeel, benadrukt Aviapartner. Wat er precies in het pakket zat waarop de hond reageerde, wil de afhandelaar niet vrijgeven. 

Beperkte impact

Door het vals alarm kon Aviapartner geruime tijd geen activiteiten uitvoeren. Het personeel hervatte na drie uur het werk. Volgens Aviapartner is de impact op de activiteiten beperkt. Sommige luchtvrachtklanten kregen te maken met vertragingen, maar die hebben hier alle begrip voor, zo luidt het bij Aviapartner. “Het personeel is er onmiddellijk weer ingevlogen en momenteel opereren we weer normaal.” 

Melanie De Vrieze