Lichaam vermiste sluiswachter teruggevonden in Albertkanaal

Nieuws, Havens
Bart Meyvis
Politiewagen
Politiewagen © Pixabay

Sluiswachter Kris Goossens van Port of Antwerp-Bruges die vermist werd sinds zaterdagochtend 28 januari, is zondagochtend teruggevonden in het Albertkanaal. Dat meldt Port of Antwerp-Bruges via zijn sociale media. Er wordt nu verder onderzocht hoe de man in het water is terechtgekomen.

Het bericht van Port of Antwerp-Bruges op sociale media: “Het is met grote droefheid dat wij jullie moeten mededelen dat onze dierbare collega Kris Goossens is overleden. Zijn lichaam werd zondagochtend na een zoektocht in het Albertkanaal teruggevonden, niet ver van de plaats waar hij voor het laatst werd gezien. Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Kris in deze moeilijke tijd. Kris was een gewaardeerde en geliefde collega die een grote bijdrage heeft geleverd aan ons bedrijf en aan ons team. We zullen hem erg missen.”

Zoekactie

Op zondagochtend werd een grote zoekactie opgezet door de politie. Voor de zoekactie werden een aantal boten ingezet en een helikopter. Hoe de man in het water terecht is gekomen is niet bekend en wordt nu verder onderzocht. Het gerechtelijk labo komt deze zondagmiddag ter plaatse voor verder sporenonderzoek en een wetsdokter is gevorderd.

Rouwregister

Het lichaam van de man werd dus deze ochtend teruggevonden. Vanaf maandag 30 januari zal er een rouwregister op de benedenverdieping van het Havenhuis liggen.