Covestro schrapt wereldwijd 1.700 banen, impact Antwerpen nog onbekend

Nieuws, Douane
Bart Timperman
Covestro in Antwerpen
Covestro in Antwerpen © Covestro

De chemiereus Covestro, die ook een vestiging heeft in de Antwerpse haven, wil wereldwijd 1.700 banen schrappen. Dat meldt persagentschap Belga. Het is nog niet duidelijk of de Antwerpse vestiging is geïmpacteerd.

De aankondiging van de ontslagen past in het transformatieplan waarbij gekeken wordt welke activiteiten in de strategie passen en bijdragen aan duurzame groei, zo deelt de directie van Covestro mee. Nog steeds volgens die directie moeten dubbele structuren verdwijnen en processen worden vereenvoudigd.

Tegen 2023 zouden ongeveer 1.700 werknemers worden ontslagen, waarvan ruim 900 in Duitsland. “Maar die aantallen zijn absoluut niet in steen gebeiteld”, beklemtoonde een woordvoerder vanop de hoofdzetel. Of er banen zullen verdwijnen in Antwerpen, en hoeveel, is niet bekend. De fabriek in de Antwerpse haven is bij velen nog bekend als het vroegere Bayer. De huidige Covestro-activiteiten waren vroeger eigendom van Bayer, maar werden in 2015 afgesplitst en verzelfstandigd.

In Antwerpen werken voor Covestro 900 mensen.

Belga, Bart Timperman