DP World koopt logistieke wereldspeler Syncreon voor 1,2 miljard

Nieuws, Douane
Julie Desmet
Syncreon
Syncreon © Syncreon

Terminaloperator DP World heeft Syncreon, logistiek dienstverlener uit de Verenigde Staten, overgenomen voor 1,2 miljard dollar. Het bedrijf, met vestigingen in Nederland en Duitsland, moet DP World in staat stellen end-to-endoplossingen te leveren.

Syncreon ontwerpt en baat complexe toeleveringsketens uit voor de snelgroeiende technologie- en automobielindustrie. Het klantenbestand bestaat uit multinationals zoals Dell, Xerox, Canon, Jaguar, Land Rover, Harley Davidson en BMW. Daarnaast biedt het bedrijf ook gespecialiseerde opslag- en distributieoplossingen aan met toegevoegde waarde, zoals productie, voorraadbeheer, exportverpakking, reverse logistics en omnichannel-orderafhandeling.

End-to-end 

Volgens CEO van DP World Sultan Ahmed Bin Sulayem zal de overname een aanzienlijke strategische waarde toevoegen aan DP World en zal die de operator in staat zal stellen om end-to-endoplossingen te leveren aan vrachteigenaars.

In 2020 rapporteerde Syncreon een omzet van 1,1 miljard dollar, waarvan 57% werd gegenereerd in de EMEA-regio (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) en 42% in Noord-Amerika. 

De transactie zal naar verwachting in de tweede helft van 2021 worden afgerond.

Julie Desmet