Decebra trekt hoogbouwmagazijn op voor VF Europe in Sint-Niklaas

Nieuws, Warehousing
Yannick De Spiegeleir
Eerste kolomzetting Decebra en Willy Naessens voor VF Europe
Eerste kolomzetting hoogbouwmagazijn Decebra en Willy Naessens voor VF Europe © Yannick De Spiegeleir

Industrieel vastgoedontwikkelaar Decebra is begonnen aan de realisatie van een innovatieve hoogbouw op het Eigenlopark in Sint-Niklaas. Met een hoogte van 28 meter benut het nieuwe gebouw optimaal de beschikbare ruimte.

Twaalf jaar geleden bouwde Decebra, dat in 1986 werd opgericht door wijlen transportondernemer Gilbert De Clercq, al een nieuw distributiecentrum voor VF Europe in het Eigenlopark in Sint-Niklaas. VF Europe is de Europese tak van de Amerikaanse modemultinational VF Corporation, het bedrijf boven kledingmerken als Vans, Kipling, Eastpak, The North Face, Timberland en Wrangler.

Opslagcapaciteit uitbreiden

Het bedrijf breidt zijn werking in het Eigenlopark nu verder uit met het nieuwe geautomatiseerde hoogbouw- en pickingmagazijn. Willy Naessens treedt op als aannemer. Het is het eerste hoogbouwmagazijn van 28 meter hoog dat in beton wordt opgetrokken in Sint-Niklaas. “De huurder wou zijn opslagcapaciteit uitbreiden op de bestaande site, maar de beschikbare ruimte naast het huidige magazijn was te beperkt”, zegt Sabine De Clercq, CEO van Decebra. “Een hoogbouwmagazijn was dus een logische keuze voor een optimale benutting van de beschikbare ruimte. Het bestaande distributiecentrum neemt 30.000 m2 oppervlakte in, maar door in de hoogte te bouwen kunnen we met 13.500 m2 extra oppervlakte, de opslagcapaciteit op de site verdubbelen.”

Zonnepanelen

Op woensdag 17 april werd in aanwezigheid van het stadsbestuur Sint-Niklaas de eerste kolom van het nieuwe hoogbouwmagazijn opgetrokken. Bij de realisatie van het hoogbouwmagazijn staat duurzaamheid centraal. “We investeren fors in zonne-energie. Dat is in de eerste plaats interessant voor de huurder, want het laat hem toe ecologisch verantwoord te ondernemen. Ook voor ons biedt het voordelen, want het maakt het magazijn een pak waardevoller. Door in de hoogte te bouwen nemen we bovendien maar 1,5 hectare in. Voor een klassiek magazijn van 12 meter hoogte zouden we ruim vijf hectare nodig gehad hebben.”

Decebra trekt hoogbouwmagazijn op voor VF Europe in Sint-Niklaas – Flows

Decebra trekt hoogbouwmagazijn op voor VF Europe in Sint-Niklaas

Nieuws, Warehousing
Yannick De Spiegeleir
Eerste kolomzetting Decebra en Willy Naessens voor VF Europe
Eerste kolomzetting hoogbouwmagazijn Decebra en Willy Naessens voor VF Europe © Yannick De Spiegeleir

Industrieel vastgoedontwikkelaar Decebra is begonnen aan de realisatie van een innovatieve hoogbouw op het Eigenlopark in Sint-Niklaas. Met een hoogte van 28 meter benut het nieuwe gebouw optimaal de beschikbare ruimte.

Twaalf jaar geleden bouwde Decebra, dat in 1986 werd opgericht door wijlen transportondernemer Gilbert De Clercq, al een nieuw distributiecentrum voor VF Europe in het Eigenlopark in Sint-Niklaas. VF Europe is de Europese tak van de Amerikaanse modemultinational VF Corporation, het bedrijf boven kledingmerken als Vans, Kipling, Eastpak, The North Face, Timberland en Wrangler.

Opslagcapaciteit uitbreiden

Het bedrijf breidt zijn werking in het Eigenlopark nu verder uit met het nieuwe geautomatiseerde hoogbouw- en pickingmagazijn. Willy Naessens treedt op als aannemer. Het is het eerste hoogbouwmagazijn van 28 meter hoog dat in beton wordt opgetrokken in Sint-Niklaas. “De huurder wou zijn opslagcapaciteit uitbreiden op de bestaande site, maar de beschikbare ruimte naast het huidige magazijn was te beperkt”, zegt Sabine De Clercq, CEO van Decebra. “Een hoogbouwmagazijn was dus een logische keuze voor een optimale benutting van de beschikbare ruimte. Het bestaande distributiecentrum neemt 30.000 m2 oppervlakte in, maar door in de hoogte te bouwen kunnen we met 13.500 m2 extra oppervlakte, de opslagcapaciteit op de site verdubbelen.”

Zonnepanelen

Op woensdag 17 april werd in aanwezigheid van het stadsbestuur Sint-Niklaas de eerste kolom van het nieuwe hoogbouwmagazijn opgetrokken. Bij de realisatie van het hoogbouwmagazijn staat duurzaamheid centraal. “We investeren fors in zonne-energie. Dat is in de eerste plaats interessant voor de huurder, want het laat hem toe ecologisch verantwoord te ondernemen. Ook voor ons biedt het voordelen, want het maakt het magazijn een pak waardevoller. Door in de hoogte te bouwen nemen we bovendien maar 1,5 hectare in. Voor een klassiek magazijn van 12 meter hoogte zouden we ruim vijf hectare nodig gehad hebben.”