Registratie CO2-emissie bij DFDS: cruciale stap naar duurzaamheid

Partnercontent, Varia
Buiten verantwoordelijkheid redactie
Elektrische vrachtwagen Volvo DFDS
Elektrische vrachtwagen Volvo DFDS © DFDS

DFDS, een vooraanstaande Europese multimodale speler, plaatst zichzelf aan de voorhoede van duurzaamheid door niet alleen te investeren in groener vervoer, maar ook door een gedetailleerde CO2-emissieregistratie te omarmen. Het bedrijf streeft ernaar om tegen 2030 de emissies met 45% te verminderen en tegen 2050 volledig emissieneutraal te zijn.

Hoe draagt de elektrificatie van de vloot bij aan duurzaam transport?

DFDS heeft aanzienlijk geïnvesteerd in een vloot van 125 elektrische trucks, waarvan er momenteel 95 operationeel zijn. Dit initiatief vormt niet alleen onze kennis van zero-emissietransport, maar dient ook als een inspiratiebron voor de logistieke sector.

Welke maatregelen neemt DFDS voor duurzame maritieme activiteiten?

DFDS erkent de holistische aanpak van duurzaamheid en plant de introductie van elektrische schepen en het gebruik van CO2-neutrale brandstoffen. Op korte termijn omvatten CO2-reductiemaatregelen voor shortseaschepen het gebruik van biofuel, wat de emissie-intensiteit met nog eens 35% Well to Wheel vermindert, bovenop de lagere emissie-intensiteit van de DFDS-roro.

Hoe stimuleert DFDS investeringen in groener vervoer binnen het netwerk?

DFDS introduceerde de ‘CO2 Reductiebank’, een innovatief financieel instrument dat behaalde CO2-reducties certificeert ondersteund door een externe audit. Klanten die geen direct gebruik kunnen maken van duurzame transportmiddelen, kunnen via de certificaten reducties opkopen.

Hoe speelt emissieregistratie een rol in het duurzaam succes van DFDS?

Een gedetailleerde emissieregistratie vormt de basis van duurzaam succes bij DFDS. Klanten hebben toegang tot een geavanceerd dashboard voor inzicht in totale emissies en intensiteit per transportmiddel. Het dashboard fungeert niet alleen als een transparantie-instrument, maar ook als een educatieve bron om klanten actief te betrekken bij het verminderen van hun ecologische voetafdruk.

Hoe benadrukt DFDS het belang van balans tussen investeringen en registratie?

DFDS benadrukt dat groene investeringen in harmonie moeten zijn met nauwkeurige CO2-emissieregistratie. Hoewel elektrificatie en CO2-reductie effectieve stappen zijn, wordt het volledige potentieel pas benut met transparante communicatie en registratie.

Contact:

Wil u meer weten over de duurzame inspanningen van DFDS en wat dit voor uw logistieke processen kan betekenen? Aarzel niet om contact op te nemen. Samen streven we naar een groenere toekomst!

www.dfds.com – sales.gent@dfds.com

Registratie CO2-emissie bij DFDS: cruciale stap naar duurzaamheid – Flows

Registratie CO2-emissie bij DFDS: cruciale stap naar duurzaamheid

Partnercontent, Varia
Buiten verantwoordelijkheid redactie
Elektrische vrachtwagen Volvo DFDS
Elektrische vrachtwagen Volvo DFDS © DFDS

DFDS, een vooraanstaande Europese multimodale speler, plaatst zichzelf aan de voorhoede van duurzaamheid door niet alleen te investeren in groener vervoer, maar ook door een gedetailleerde CO2-emissieregistratie te omarmen. Het bedrijf streeft ernaar om tegen 2030 de emissies met 45% te verminderen en tegen 2050 volledig emissieneutraal te zijn.

Hoe draagt de elektrificatie van de vloot bij aan duurzaam transport?

DFDS heeft aanzienlijk geïnvesteerd in een vloot van 125 elektrische trucks, waarvan er momenteel 95 operationeel zijn. Dit initiatief vormt niet alleen onze kennis van zero-emissietransport, maar dient ook als een inspiratiebron voor de logistieke sector.

Welke maatregelen neemt DFDS voor duurzame maritieme activiteiten?

DFDS erkent de holistische aanpak van duurzaamheid en plant de introductie van elektrische schepen en het gebruik van CO2-neutrale brandstoffen. Op korte termijn omvatten CO2-reductiemaatregelen voor shortseaschepen het gebruik van biofuel, wat de emissie-intensiteit met nog eens 35% Well to Wheel vermindert, bovenop de lagere emissie-intensiteit van de DFDS-roro.

Hoe stimuleert DFDS investeringen in groener vervoer binnen het netwerk?

DFDS introduceerde de ‘CO2 Reductiebank’, een innovatief financieel instrument dat behaalde CO2-reducties certificeert ondersteund door een externe audit. Klanten die geen direct gebruik kunnen maken van duurzame transportmiddelen, kunnen via de certificaten reducties opkopen.

Hoe speelt emissieregistratie een rol in het duurzaam succes van DFDS?

Een gedetailleerde emissieregistratie vormt de basis van duurzaam succes bij DFDS. Klanten hebben toegang tot een geavanceerd dashboard voor inzicht in totale emissies en intensiteit per transportmiddel. Het dashboard fungeert niet alleen als een transparantie-instrument, maar ook als een educatieve bron om klanten actief te betrekken bij het verminderen van hun ecologische voetafdruk.

Hoe benadrukt DFDS het belang van balans tussen investeringen en registratie?

DFDS benadrukt dat groene investeringen in harmonie moeten zijn met nauwkeurige CO2-emissieregistratie. Hoewel elektrificatie en CO2-reductie effectieve stappen zijn, wordt het volledige potentieel pas benut met transparante communicatie en registratie.

Contact:

Wil u meer weten over de duurzame inspanningen van DFDS en wat dit voor uw logistieke processen kan betekenen? Aarzel niet om contact op te nemen. Samen streven we naar een groenere toekomst!

www.dfds.com – sales.gent@dfds.com