Nieuwe website kustweerbericht.be geeft uitgebreidere info

Nieuws, Varia
Julie Desmet
Screenshot van Kustweerbericht.be
Screenshot van Kustweerbericht.be © MDK

Het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) heeft zijn website kustweerbericht.be volledig vernieuwd. Gebruikers kunnen de weersvoorspellingen aan de kust voortaan nog sneller en grondiger raadplegen.

Uit welke richting waait de wind? Hoe sterk zijn de golven? Wanneer precies is het hoog- en laagwater? Dat zijn weersvoorspellingen aan de kust die je te weten kan komen via de website kustweerbericht.be. MDK heeft – op basis van een grootschalige onlinebevraging bij de gebruikers van de site – de website in een nieuw jasje gestoken. Er werd niet alleen gepolst naar wat de bezoeker goed vond of wat beter kon. Er werd ook gevraagd in welke sector de bezoeker actief is, waarvoor en hoe vaak ze kustweerbericht.be raadplegen en via welk platform. Daarnaast werd ook geluisterd naar de noden van verschillende spelers binnen de nautische keten.

Kort op de bal

“Op basis van de bevindingen en wensen hebben we een nieuw ontwerp gemaakt dat overzichtelijker en gebruiksvriendelijker is”, vertelt Pieter Gurdebeke, projectleider hydrologie en meteorologie. “De content werd uitgebreid en we er is een betere integratie van voorspellingen en metingen. Op vraag van de gebruikers en dankzij onze samenwerking met het KMI kunnen de gebruikers nu uur per uur de voorspellingen raadplegen in een grafische weergave.”

Blauwe economie

Naast de entiteiten binnen MDK (Scheepvaartbegeleiding, Vloot, Loodswezen, Kust) en de andere entiteiten binnen het departement Mobiliteit en Openbare Werken, maken ook studiebureaus, schippers, havenbedrijven, uitbaters van windmolenparken en andere spelers actief in de blauwe economie dagelijks gebruik van de website. Naast de professionele gebruiker richt de website zich ook tot het brede en recreatieve publiek, van watersporters tot dagjestoeristen.

Meteorologen

Kustweerbericht.be is een officiële website van de Vlaamse overheid, uitgegeven door MDK. De voorspellingen worden gemaakt door een team van meteorologen van het Oceanografisch Meteorologisch Station (OMS) in Oostende, dankzij een nauwe samenwerking tussen MDK en het KMI. OMS levert al voorspellingen sinds de jaren tachtig, in 2008 werd voor het eerst een specifieke website met het kustweerbericht gelanceerd. “Meteorologen leggen elke dag de laatste hand aan een zee- en kustweerbericht, op basis van de recentste data en voorspellingen. Kustweerbericht.be is daarom meer dan zomaar een website”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Het is een verzameling van de laatste meteogegevens specifiek voor de kust en het zeegebied, die op een gebruiksvriendelijke manier gepresenteerd worden.”

Kustweerbericht.be krijgt viermaal per dag een update: om 8.00 uur, 12.00 uur, 16.00 uur en om 20.00 uur.

Nieuwe website kustweerbericht.be geeft uitgebreidere info – Flows

Nieuwe website kustweerbericht.be geeft uitgebreidere info

Nieuws, Varia
Julie Desmet
Screenshot van Kustweerbericht.be
Screenshot van Kustweerbericht.be © MDK

Het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) heeft zijn website kustweerbericht.be volledig vernieuwd. Gebruikers kunnen de weersvoorspellingen aan de kust voortaan nog sneller en grondiger raadplegen.

Uit welke richting waait de wind? Hoe sterk zijn de golven? Wanneer precies is het hoog- en laagwater? Dat zijn weersvoorspellingen aan de kust die je te weten kan komen via de website kustweerbericht.be. MDK heeft – op basis van een grootschalige onlinebevraging bij de gebruikers van de site – de website in een nieuw jasje gestoken. Er werd niet alleen gepolst naar wat de bezoeker goed vond of wat beter kon. Er werd ook gevraagd in welke sector de bezoeker actief is, waarvoor en hoe vaak ze kustweerbericht.be raadplegen en via welk platform. Daarnaast werd ook geluisterd naar de noden van verschillende spelers binnen de nautische keten.

Kort op de bal

“Op basis van de bevindingen en wensen hebben we een nieuw ontwerp gemaakt dat overzichtelijker en gebruiksvriendelijker is”, vertelt Pieter Gurdebeke, projectleider hydrologie en meteorologie. “De content werd uitgebreid en we er is een betere integratie van voorspellingen en metingen. Op vraag van de gebruikers en dankzij onze samenwerking met het KMI kunnen de gebruikers nu uur per uur de voorspellingen raadplegen in een grafische weergave.”

Blauwe economie

Naast de entiteiten binnen MDK (Scheepvaartbegeleiding, Vloot, Loodswezen, Kust) en de andere entiteiten binnen het departement Mobiliteit en Openbare Werken, maken ook studiebureaus, schippers, havenbedrijven, uitbaters van windmolenparken en andere spelers actief in de blauwe economie dagelijks gebruik van de website. Naast de professionele gebruiker richt de website zich ook tot het brede en recreatieve publiek, van watersporters tot dagjestoeristen.

Meteorologen

Kustweerbericht.be is een officiële website van de Vlaamse overheid, uitgegeven door MDK. De voorspellingen worden gemaakt door een team van meteorologen van het Oceanografisch Meteorologisch Station (OMS) in Oostende, dankzij een nauwe samenwerking tussen MDK en het KMI. OMS levert al voorspellingen sinds de jaren tachtig, in 2008 werd voor het eerst een specifieke website met het kustweerbericht gelanceerd. “Meteorologen leggen elke dag de laatste hand aan een zee- en kustweerbericht, op basis van de recentste data en voorspellingen. Kustweerbericht.be is daarom meer dan zomaar een website”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Het is een verzameling van de laatste meteogegevens specifiek voor de kust en het zeegebied, die op een gebruiksvriendelijke manier gepresenteerd worden.”

Kustweerbericht.be krijgt viermaal per dag een update: om 8.00 uur, 12.00 uur, 16.00 uur en om 20.00 uur.