Binnenvaartinspectie loopt mank door personeelstekort

Nieuws, Wegtransport
Koen Heinen

Vlaams parlementslid Dirk de Kort kaartte de situatie onlangs aan in het parlement. Sinds de zesde staatshervorming is de cel Binnenvaartinspectie ondergebracht bij de Vlaamse Waterweg en omgedoopt tot Binnenvaartcommissie. Van de 44 personeelsleden op federaal niveau gingen er 14 mee over naar Vlaanderen. Door ontslag, ziekte, pensionering en vrijstelling voor vakbond blijven er daar momenteel nog vier van over. Volgens de Kort levert dat problemen op met het afhandelen van dossiers en het uitreiken van certificaten en meetbrieven en dreigt de dienstverlening in het gedrang te komen. Het binnenvaartloket ontvangt steeds meer klachten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Profiteer deze maand van 40% korting op een Flows abonnement en lees Flows voor slechts 17,40 29,00 per maand.

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

Abonneer

 

 

Ben u al abonnee?

Login

 

 
Binnenvaartinspectie loopt mank door personeelstekort – Flows

Binnenvaartinspectie loopt mank door personeelstekort

Nieuws, Wegtransport
Koen Heinen

Vlaams parlementslid Dirk de Kort kaartte de situatie onlangs aan in het parlement. Sinds de zesde staatshervorming is de cel Binnenvaartinspectie ondergebracht bij de Vlaamse Waterweg en omgedoopt tot Binnenvaartcommissie. Van de 44 personeelsleden op federaal niveau gingen er 14 mee over naar Vlaanderen. Door ontslag, ziekte, pensionering en vrijstelling voor vakbond blijven er daar momenteel nog vier van over. Volgens de Kort levert dat problemen op met het afhandelen van dossiers en het uitreiken van certificaten en meetbrieven en dreigt de dienstverlening in het gedrang te komen. Het binnenvaartloket ontvangt steeds meer klachten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Profiteer deze maand van 40% korting op een Flows abonnement en lees Flows voor slechts 17,40 29,00 per maand.

Word abonnee en krijg toegang tot alle artikels.

 

Ben u al abonnee?

Login