Frank Lenaerts (Scania) beste heftruckchauffeur van het land

Nieuws, Mensen
Yannick De Spiegeleir
Winnaar Belgian LindeCup Frank Lenaerts
Winnaar Belgian LindeCup Frank Lenaerts

Frank Lenaerts, heftruckchauffeur bij vrachtwagenbouwer Scania, heeft de Belgian LindeCup gewonnen. Hij kroont zich zo tot beste heftruckchauffeur van het land. De LindeCup is de jaarlijkse ééndagcompetitie van de Belgische Linde-verdeler Motrac.

De inzet was extra hoog dit jaar, want naast eer en een mooie trofee, vielen er deze editieook deelnametickets te winnen voor het wereldkampioenschap heftruckrijden in Duitsland. Onder de deelnemers klonk dan ook unisono dat het niveau dit jaar extra hoog lag, zowel qua deelnemersveld als qua wedstrijd zelf.

Om een plek bij de 5 finalisten te kunnen bemachtigen, moesten de deelnemers één theorietest afleggen en twee praktijkproeven snel én veilig tot een goed einde brengen. Zo moesten ze erin slagen om met de heftruck 9 bakken bovenop elkaar te stapelen zonder deze te laten omvallen, en met de reachtruck – voorzien van een miniatuurheftruck op 1 van de vorken – uiterst precies 3 golfballetjes op te pikken en elders opnieuw weg te zetten. Stalen zenuwen en een vaste hand waren hierbij geen overbodige luxe.

Limburg boven

Hoewel presentatrice Virginie Claes zich professioneel en neutraal van haar taak kweet, leek ze toch een inspirerend effect te hebben op haar provinciegenoten. Onder de 5 finalisten bevonden zich 3 Limburgse heftruckchauffeurs, die ook allen in de top 3 eindigden. Frank Lenaerts (Scania) uit Oudsbergen legde de finaleproef als snelste af, en werd op het eindpodium vergezeld door Jimmy Vleminx (Madrico) uit Bree en debutant Maarten Coteur (Carglass) uit Bilzen.

“Het was mijn doel om ooit de top 3 te behalen en mee te mogen doen aan het WK in Duitsland. Ik ben dus enorm blij met dit resultaat’, aldus de trotse winnaar.

Dat doel is bij deze effectief bereikt. Frank, Jimmy en Maarten zullen België op 25 en 26 oktober mogen vertegenwoordigen op het WK in Duitsland, waar opnieuw enkele uitdagende proeven zullen uitmaken welk land dit jaar de beste heftruckchauffeurs heeft afgevaardigd.

Frank Lenaerts (Scania) beste heftruckchauffeur van het land – Flows

Frank Lenaerts (Scania) beste heftruckchauffeur van het land

Nieuws, Mensen
Yannick De Spiegeleir
Winnaar Belgian LindeCup Frank Lenaerts
Winnaar Belgian LindeCup Frank Lenaerts

Frank Lenaerts, heftruckchauffeur bij vrachtwagenbouwer Scania, heeft de Belgian LindeCup gewonnen. Hij kroont zich zo tot beste heftruckchauffeur van het land. De LindeCup is de jaarlijkse ééndagcompetitie van de Belgische Linde-verdeler Motrac.

De inzet was extra hoog dit jaar, want naast eer en een mooie trofee, vielen er deze editieook deelnametickets te winnen voor het wereldkampioenschap heftruckrijden in Duitsland. Onder de deelnemers klonk dan ook unisono dat het niveau dit jaar extra hoog lag, zowel qua deelnemersveld als qua wedstrijd zelf.

Om een plek bij de 5 finalisten te kunnen bemachtigen, moesten de deelnemers één theorietest afleggen en twee praktijkproeven snel én veilig tot een goed einde brengen. Zo moesten ze erin slagen om met de heftruck 9 bakken bovenop elkaar te stapelen zonder deze te laten omvallen, en met de reachtruck – voorzien van een miniatuurheftruck op 1 van de vorken – uiterst precies 3 golfballetjes op te pikken en elders opnieuw weg te zetten. Stalen zenuwen en een vaste hand waren hierbij geen overbodige luxe.

Limburg boven

Hoewel presentatrice Virginie Claes zich professioneel en neutraal van haar taak kweet, leek ze toch een inspirerend effect te hebben op haar provinciegenoten. Onder de 5 finalisten bevonden zich 3 Limburgse heftruckchauffeurs, die ook allen in de top 3 eindigden. Frank Lenaerts (Scania) uit Oudsbergen legde de finaleproef als snelste af, en werd op het eindpodium vergezeld door Jimmy Vleminx (Madrico) uit Bree en debutant Maarten Coteur (Carglass) uit Bilzen.

“Het was mijn doel om ooit de top 3 te behalen en mee te mogen doen aan het WK in Duitsland. Ik ben dus enorm blij met dit resultaat’, aldus de trotse winnaar.

Dat doel is bij deze effectief bereikt. Frank, Jimmy en Maarten zullen België op 25 en 26 oktober mogen vertegenwoordigen op het WK in Duitsland, waar opnieuw enkele uitdagende proeven zullen uitmaken welk land dit jaar de beste heftruckchauffeurs heeft afgevaardigd.