Zelfde mensen, nieuwe ingrediënten: Het Pomphuis keert terug als Cella

Interview, Mensen
Bart Meyvis
Thibaut Dieltjens en Christophe De Koninckx
Thibaut Dieltjens en Christophe De Koninckx © Bart Meyvis

Het in maritieme kringen erg gekende restaurant Het Pomphuis moest eind 2023 door de oprukkende Oosterweelwerken de deuren sluiten. Enkele honderden meters verder openden de eigenaars begin maart 2024 Cella: een nieuw concept met dezelfde mensen.

Architectenbureau Grain Design Office uit Knokke-Heist ontwierp en bouwde begin dit jaar een volledig nieuw en strak restaurant in een bestaande loods in de Antwerpse Cadixwijk. Marketing & brand manager van Cella Thibaut Dieltjens en chef-kok Christophe De Koninckx geven tekst en uitleg bij het nieuwe concept.

Zijn jullie tevreden met deze locatie?

Thibaut Dieltjens (TD): “Wij zijn heel blij met deze locatie. Wij noemen het ook geen verhuis. Het is een nieuwe zaak met een nieuwe naam en een nieuwe stijl in vergelijking met Het Pomphuis. Het team van Het Pomphuis is eigenlijk verhuisd naar een nieuwe zaak.”

Hoelang heeft de bouw van dit nieuwe restaurant geduurd?

TD: “Ons oog was al in december 2022 op deze locatie gevallen, maar we hebben dit restaurant effectief gebouwd op slechts drie maanden tijd. We zouden hier eigenlijk heel graag willen blijven, maar op termijn wil AG Vespa, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten van de stad Antwerpen, hier appartementen bouwen. We mogen hier vijf jaar blijven met een mondelinge overeenkomst van nog eens drie jaar.”

Hoe was het om te vertrekken uit Het Pomphuis?

TD: “We hebben er tweeëntwintig jaar gezeten en stonden voor een grote renovatie, dus eigenlijk waren we blij dat we op deze locatie opnieuw konden beginnen. Het hele team gaat mee en dat is toch erg bijzonder en belangrijk voor ons. We hebben een heel trouw personeelsbestand, ook in onze andere zaken (The Bistro en Horta Grand Café), wat maakt dat mensen ook terugkomen voor de herkenbare gezichten. Dat staat voor een consistente kwaliteit.”

Thibaut Dieltjens en Christophe De Koninckx van Cella in Antwerpen
Thibaut Dieltjens en Christophe De Koninckx van Cella in Antwerpen (c) ProMedia

Wat gaat er gebeuren met drijvende evenementenzaal De Ark?

TD: “Tot eind maart 2024 blijft De Ark nog liggen naast Het Pomphuis. Daarna zal deze in het Kattendijkdok een vaste ligplaats krijgen ter hoogte van de Mexicobrug.”

Biedt deze nieuwe ligging voordelen?

TD: “We schuiven wat dichter richting stad, waardoor we het residentieel cliënteel meer kunnen aantrekken. Het Pomphuis was toch echt in het havengebied gelegen en dat bleek voor heel wat mensen ook een drempel. Op deze locatie zijn we zowel voor klanten uit de haven als voor klanten uit de stad makkelijk bereikbaar.”

Een nieuw restaurant, wil dat ook zeggen een nieuwe kaart?

Christophe De Koninckx (CDK): “Onze kaart is wat compacter geworden. In Cella hebben we geopteerd om volledig à la carte te gaan. We behouden alleen voor ‘s middags het erg populaire lunchmenu. Eyecatcher in de volledig nieuwe keuken van Cella is de op maat gemaakte open grill op hout. Dit zorgt voor heel wat extra smaak in het eten.”

“We hebben in onze keuken heel wat nationaliteiten werken. De combinatie van mijn klassieke scholing, ervaring en de internationale invloeden zorgen voor een rijke en smaakvolle keuken.”

TD: “We hebben ook een grote private dining room, die we kunnen opsplitsen in twee aparte ruimtes waar zo’n 26 mensen in alle rust kunnen eten of vergaderen.”

Private dining room bij Cella in Antwerpen
Private dining room bij Cella in Antwerpen

Waarom moeten mensen naar Cella komen?

TD: “Het is hier erg gezellig zitten. De grote glaspartijen zorgen voor een mooi uitzicht over het Kattendijkdok en de Cadixwijk. Er is ook een intieme sfeer wanneer het donker is.”

CDK: “In het Pomphuis had je een impressionante binnenkant, maar was er geen contact met wat zich buiten afspeelde, hier wel. Cella is nieuw en trendy. Klanten vergelijken de ligging vaak met restaurants in een hippe wijk in Kopenhagen of Londen.”

Zelfde mensen, nieuwe ingrediënten: Het Pomphuis keert terug als Cella – Flows

Zelfde mensen, nieuwe ingrediënten: Het Pomphuis keert terug als Cella

Interview, Mensen
Bart Meyvis
Thibaut Dieltjens en Christophe De Koninckx
Thibaut Dieltjens en Christophe De Koninckx © Bart Meyvis

Het in maritieme kringen erg gekende restaurant Het Pomphuis moest eind 2023 door de oprukkende Oosterweelwerken de deuren sluiten. Enkele honderden meters verder openden de eigenaars begin maart 2024 Cella: een nieuw concept met dezelfde mensen.

Architectenbureau Grain Design Office uit Knokke-Heist ontwierp en bouwde begin dit jaar een volledig nieuw en strak restaurant in een bestaande loods in de Antwerpse Cadixwijk. Marketing & brand manager van Cella Thibaut Dieltjens en chef-kok Christophe De Koninckx geven tekst en uitleg bij het nieuwe concept.

Zijn jullie tevreden met deze locatie?

Thibaut Dieltjens (TD): “Wij zijn heel blij met deze locatie. Wij noemen het ook geen verhuis. Het is een nieuwe zaak met een nieuwe naam en een nieuwe stijl in vergelijking met Het Pomphuis. Het team van Het Pomphuis is eigenlijk verhuisd naar een nieuwe zaak.”

Hoelang heeft de bouw van dit nieuwe restaurant geduurd?

TD: “Ons oog was al in december 2022 op deze locatie gevallen, maar we hebben dit restaurant effectief gebouwd op slechts drie maanden tijd. We zouden hier eigenlijk heel graag willen blijven, maar op termijn wil AG Vespa, het autonoom gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten van de stad Antwerpen, hier appartementen bouwen. We mogen hier vijf jaar blijven met een mondelinge overeenkomst van nog eens drie jaar.”

Hoe was het om te vertrekken uit Het Pomphuis?

TD: “We hebben er tweeëntwintig jaar gezeten en stonden voor een grote renovatie, dus eigenlijk waren we blij dat we op deze locatie opnieuw konden beginnen. Het hele team gaat mee en dat is toch erg bijzonder en belangrijk voor ons. We hebben een heel trouw personeelsbestand, ook in onze andere zaken (The Bistro en Horta Grand Café), wat maakt dat mensen ook terugkomen voor de herkenbare gezichten. Dat staat voor een consistente kwaliteit.”

Thibaut Dieltjens en Christophe De Koninckx van Cella in Antwerpen
Thibaut Dieltjens en Christophe De Koninckx van Cella in Antwerpen (c) ProMedia

Wat gaat er gebeuren met drijvende evenementenzaal De Ark?

TD: “Tot eind maart 2024 blijft De Ark nog liggen naast Het Pomphuis. Daarna zal deze in het Kattendijkdok een vaste ligplaats krijgen ter hoogte van de Mexicobrug.”

Biedt deze nieuwe ligging voordelen?

TD: “We schuiven wat dichter richting stad, waardoor we het residentieel cliënteel meer kunnen aantrekken. Het Pomphuis was toch echt in het havengebied gelegen en dat bleek voor heel wat mensen ook een drempel. Op deze locatie zijn we zowel voor klanten uit de haven als voor klanten uit de stad makkelijk bereikbaar.”

Een nieuw restaurant, wil dat ook zeggen een nieuwe kaart?

Christophe De Koninckx (CDK): “Onze kaart is wat compacter geworden. In Cella hebben we geopteerd om volledig à la carte te gaan. We behouden alleen voor ‘s middags het erg populaire lunchmenu. Eyecatcher in de volledig nieuwe keuken van Cella is de op maat gemaakte open grill op hout. Dit zorgt voor heel wat extra smaak in het eten.”

“We hebben in onze keuken heel wat nationaliteiten werken. De combinatie van mijn klassieke scholing, ervaring en de internationale invloeden zorgen voor een rijke en smaakvolle keuken.”

TD: “We hebben ook een grote private dining room, die we kunnen opsplitsen in twee aparte ruimtes waar zo’n 26 mensen in alle rust kunnen eten of vergaderen.”

Private dining room bij Cella in Antwerpen
Private dining room bij Cella in Antwerpen

Waarom moeten mensen naar Cella komen?

TD: “Het is hier erg gezellig zitten. De grote glaspartijen zorgen voor een mooi uitzicht over het Kattendijkdok en de Cadixwijk. Er is ook een intieme sfeer wanneer het donker is.”

CDK: “In het Pomphuis had je een impressionante binnenkant, maar was er geen contact met wat zich buiten afspeelde, hier wel. Cella is nieuw en trendy. Klanten vergelijken de ligging vaak met restaurants in een hippe wijk in Kopenhagen of Londen.”